Hlavní obsah

V sérii domácích týmů je na řadě Zlín

Eurotip

Domácí prostředí je často považováno v bojích play off za jednu z výhod. Letošní čtvrtfinálové série hokejové extraligy však dávají zatím dostatek opačných příkladů. Jediná série, kde se daří toto pravidlo dosud jednoznačně oběma soupeřům naplňovat, se nyní stěhuje do Zlína.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Sparťanský útočník Jan Marek bojuje u mantinelu s Houdkem ze Zlína.

Článek

Domácí celek v Praze poznal, že do vyřazovacích bojů nedostal pro sebe oblíbeného soupeře. V neděli se po šesti minutách zápasu zdálo, že by se Zlín kýžené venkovní výhry mohl dočkat, protože již vedl o dva góly. Posléze se ale při prvním gólu soupeře zranil brankář Murín a hosté si začali nedůsledně počínat v obraně. Start brankářské jedničky je nejistý i dnes.

Sparta měla štěstí i v sobotu, kdy ji za nerozhodného stavu zachránila tyč. Potřebné dvě výhry ve složité situaci však před pěknou diváckou návštěvou získala, čímž si notně zvedla sebevědomí. Na dalekou cestu se vydala již včera. Zdravotní problémy řeší spíše v obraně, jejíž členové však nastříleli více branek než kolegové z útoku. Typickým příkladem je Pilař, který v minulém zápase nastoupil po dvou absencích i přes nevyléčené nachlazení. Útočné snahy týmu podpořil opravdu velmi mocně. Nejistý je start Vykoukala.

Bookmakeři BetAndWin očekávají, že výhoda domácího prostředí v sérii zůstane zachována. Na Zlín vypsali kurs 1,95. Sparta ale během dlouhodobé části sezóny domácí na jejich ledě dvakrát porazila (jednou v prodloužení). Dnes si na ni lze vsadit v kursu 3,00.

Reklama