Hlavní obsah

Ve Washingtonu se utkají dva rozjeté týmy

Na formu z konce loňského roku si vzpomněli basketbalisté New Jersey. Vyhráli už pět zápasů v řadě a dnes se chystají na Washington.

Článek

Současné výkony Nets má "na svědomí" znovu nestárnoucí trojice Jason Kidd, Vince Carter, Richard Jefferson. K nim se navíc přidal i srbský pivot Krstič, který má během vítězné série New Jersey průměr přes 17 bodů a 7 doskoků na zápas. Nets měli ještě před týdnem štěstí na soupeře, porazili trápící se New Orleans, Houston a Portland, vítězství nad Lakers a hlavně to poslední nad Dallasem už jsou ale cenná. Díky tomu - a díky problémům ostatních mužstev - si upevnili vedení v Atlantické konferenci.

O slušné formě se ale dá mluvit i v případě jejich dnešního soupeře. Washington prohrál jediné z posledních pěti utkání, proti Dallasu. Další čtyři ale vyhrál; jeden z jejich skalpů je i Detroit, nejlepší mužstvo soutěže. Stejně jako domácí, i oni těží především ze spolupráce tří hráčů - Arenas, Jamison a Butler jsou pilíři třetího nejlepšího útoku soutěže, který zatíží soupeře průměrně téměř 102 body za zápas.

Washington se s New Jersey potkal v této sezoně dvakrát a pokaždé zvítězilo domácí mužstvo. Nejprve v listopadu využili výhodu svého prostředí Nets, kteří porazili tým z hlavního města 89-83, o měsíc později je Washington doma deklasoval 94-74. I dnes bookmakeři zohlednili domácí prostředí, vypsali proto Washington s kursem 1.59 a handicapem 3.5 bodu. Myslíte si, že New Jersey si udrží svou vítěznou šňůru? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 2.40.

Reklama