Hlavní obsah

Znojmo může doma přepsat klubovou historii

Eurotip

Obě zbývající čtvrtfinálové série hokejové extraligy již dospěly do stádia, kdy mohou být ukončeny. Bylo v nich totiž odehráno pět zápasů, takže v obou dvojicích je již tým, který má na kontě tři výhry. V moravské sérii si získalo tento náskok v úterý Znojmo.

Foto: www.hcorli.cz

Peter Pucher.

Článek

Dnes domácí celek čeká opět okamžik, který již tolikrát nezvládl. Znojmo dokázalo v minulých letech ve čtvtfinálových sériích promrhat i vyšší vedení na zápasy, než mají k dispozici dnes. Rozdíl letos tkví ovšem v tom, že mají v brance Trvaje, který deptá své bývalé spoluhráče. V poli má potom Znojmo žolíka pro play off v osobě Dopity, který zařídil úterní výhru střelecky. Domácí trenéři mají jen obavy z toho, aby se jim nerozpadla obrana, protože mnozí její členové byli v minulém zápase nastřeleni pukem.

Vítkovice v sobotu otočily sérii ve svůj prospěch, ale dlouho se z tohoto stavu neradovaly. Svému bývalému gólmanovi od té doby vstřelily jediný gól. V úterý si k němu nenašly cestu ani ve dvou delších dvojnásobných přesilovkách. Do početních výhod se často dostávaly po faulech na bývalého znojemského útočníka Urama. I dnes jim zřejmě bude chybět na ledě útočník Vůjtek.

Bookmakeři BetAndWin předpokládají, že Znojmo by mohlo poprvé do semifinále play off proniknout již dnes. Na domácí vypsali kurs 1,95. Hosté si už ani nepamatují, kdy na ledě dnešního soupeře vyhrály dva zápasy v jedné sezóně. Dnes si na případný úspěch Vítkovic lze vsadit v kursu 3,00.

Reklama