Hlavní obsah

Baník chce Mostu oplatit podzimní debakl

Velké problémy má na jaře ostravský Baník. Ve třech zápasech po zimní přestávce ještě neuhrál ani bod a po včerejším vítězství Blšan má už jen dvoubodový náskok na poslední tým tabulky. Dnes mají další šanci na zisk bodů, postaví se jim ovšem rozjetý Most.

Článek

Pokud fanoušci ostravského klubu chtějí zavzpomínat na poslední výhru svého týmu, musejí zapátrat hodně hluboko v paměti. V listopadu zvítězil Baník na Bazalech 2:1 nad Jabloncem; první polovinu ligy ale uzavřel dvěma prohrami, se Slavií a ve Zlíně. Ani bod zatím nevybojoval ani na jaře - s neúspěchem odjeli ostravští z Mladé Boleslavi, po smolné prohře i z Liberce a o víkendu po nepřesvědčivém výkonu nestačili ani na Spartu, která nad nimi zvítězila 2:0. Most je jedním z týmů, které Baník poslali ke dnu tabulky; v srpnu se oba týmy utkaly na severu Čech a domácí tým deklasoval Ostravu 4:0.

Výhra nad Ostravou byl jedním z mála světlých momentů nováčka ligy v podzimní části soutěže. Vedení klubu proto tým přes zimní přestávku výrazně posílil - přišel zkušený trenér Zdeněk Ščasný, kterému do kádru přibyli Aleš Pikl, Martin Zbončák, Alexandre Mendy, obránce z Pobřeží slonoviny Arnaud Kouyo a Michal Gašparík. Investice se začala okamžitě vyplácet; Most na jaře porazil doma Slovácko, tři body si odvezl z Blšan, poté porazil Jihlavu a první body ztratili až v Olomouci, kde vybojovali cennou remízu 1:1. Díky malým bodovým rozdílům se z týmu, ohroženého sestupem, stal najednou dravec, který může pomýšlet na evropské poháry - na čtvrtou Mladou Boleslav ztrácejí deset kol před koncem devět bodů.

I přes jarní trápení Baníku mají bookmakeři domácí tým za favorita, na kterého vypsali kurs 1.80. Věříte, že Most dnes znovu zaboduje? Pak si vsaďte jeho neprohru v kursu 1.74 nebo rovnou jejich vítězství za 4.00.

Reklama