Hlavní obsah

Calgary pokračuje v náročném cestování

Eurotip

S postupujícím časem v NHL přibývá zápasů, v nichž se objevuje alespoň jeden tým, který již v play off ani nedoufá. Jeho soupeř, který potřebuje body pro vylepšení své stále nejisté pozice, se pak ocitá mnohdy pod velkým tlakem. Body z takových zápasů se totiž berou jako samozřejmost. Dnes se do této situace dostane Calgary.

Článek

St. Louis předvedlo v první polovině března drobné zlepšení, které však utnulo zranění brankáře Sanforda. Při zranění dalšího gólmana se do hry dostal opět Lalime, jehož příchod se již na počátku sezóny ukázal jako chyba. V úterý se místo něj po třech porážkách postavil do branky Divis. Příšla porážka čtvrtá, protože mužstvo v posledních čtyřech zápasech dohromady vstřelilo stejný počet gólů. Situaci komplikují i další zranění, když chybí tři obránci a stejný počet útočníků, z nichž je pouze u dvou naděje na start.

Calgary opustilo minulý čtvrtek vlastní led a sehrálo od té doby venku čtyři náročné zápasy s mužstvy, kterým stále jde o mnoho. Připsalo si v nich jedinou výhru a doufá tedy, že body získa dnes a zítra. Konec náročného cestování totiž přijde v neděli na ledě Dallasu, kde to bude opět mimořádně těžké. Hosté body potřebují, aby se nepropadli ve velmi vyrovnané severozápadní divizi. V obraně by měl dnes chybět Warrener a v útoku LeClerc.

Bookmakeři BetAndWin se přiklání k výhře motivovanějších hostů. Na Calgary vypsali kurs 1,7. St. Louis se již dnes může dočkat toho, že mu padne i matematická naděje na šestadvacátý postup do play off v řadě. Dnes si lze na domácí vsadit v kursu 3,6.

Reklama