Hlavní obsah

Najde Štěpánek konečně recept na Malisse?

Dva týdny po svém premiérovém triumfu na okruhu ATP se v Indian Wells poroučel Radek Štěpánek hned v prvním kole. Belgičan Xavier Malisse dovolil českému tenistovi jen dva gamy. Řízení osudu a pavouk turnaje v Miami tomu chtěl, že se dnes oba utkají znovu.

Článek

Utkání v Indian Wells nebylo první, ve kterém Štěpánek na Belgičana nestačil. Před dvěma lety v lyonské hale byl český tenista blízko vítězství, když vyhrál první set a ve druhém rozhodoval tie-break. Ten ale vyhrál Malisse a ve třetím nadělil svému soupeři dokonce kanára. Zápas z minulého týdne se tomu prvnímu ale nepodobal - Malisse nedal Štěpánkovi šanci a smetl ho 6-1 6-1. Nedá se přitom říci, že by náš hráč byl z formy - po vítězství v Rotterdamu sice v Dubaji vypadl ve druhém kole, Britu Henmanovi ale vzdoroval a prohrál až po prohraném tie-breaku ve třetím setu a první špatný zápas odehrál právě až proti Malissovi.

Belgičan letos zatím zažívá povedenou sezonu. Už dvakrát se probojoval až do finále, pokaždé ale prohrál. Hned na prvním turnaji v Adelaide byl v boji o titul nad jeho síly Florent Serra a začátkem února málem obhájil loňské vítězství v Delray Beach, ovšem ve zkrácené hře třetí sady byl šťastnější Němec Haas. Na rozdíl od Štěpánka, který měl v prvním kole volný los, už v Miami jeden zápas odehrál - nepříjemný Nicolas Lapentti mu sice vzal první set 63, druhý ale stejným poměrem získal Malisse a ve třetím už Ekvádorci nedovolil jediný game.

Dokáže se Štěpánek proti Belgičanovi vyburcovat, nebo ho záporná bilance bude držet psychicky dole? Podle bookmakerů je pravděpodobnější druhá varianta, proto na Malisse vypsali poměrně nízký kurs 1.46. O to větší je ale na českého tenistu - důvěru mu můžete dát v kursu 2.35.

Reklama