Hlavní obsah

Na Letnou míří remízový mistr

Už čtyři nerozhodné výsledky v řadě odehráli na jaře fotbalisté Teplic. Severočeši dnes zamíří na stadion Sparty, která se po dvou výhrách začíná konečně zvedat.

Článek

Bilance Teplických z posledních zápasů není náhodná. Z 21 letošních utkání remizovali desetkrát, s čímž drží primát v Gambrinus lize. Svěřenci trenéra Marečka tak sice neprohráli už devět zápasů, ztráty bodů ale dovolily Slavii, aby je vystřídala na druhém místě tabulky. "Nemám strach, že bychom se propadali dál," prohlásil teplický záložník Pavel Verbíř, jehož tým dnes nastoupí bez potrestaného Hunala a zraněného Doležala.

Dnes je ovšem čeká soupeř, který je hladový po bodech a hlavně se mu začíná dařit je získávat. Sparta po nevydařeném podzimu a pěti zápasech bez výhry v řadě vydřela před dvěma týdny výhru nad Slováckem a v pondělní dohrávce si další tři body zaslouženě dovezla ze hřiště Baníku Ostrava. Na druhou Slavii i třetí Teplice tak ztrácí už jen deset bodů a může pomýšlet na druhé místo. Potvrdit vzrůstající formu ale dnes bude chtít proti soupeři, se kterým naposledy vyhrála v roce 2003; Teplice loni doma se Spartou remizovaly a z Letné si dokonce přivezly tři body a další výhru nad pražským klubem vybojovaly začátkem listopadu i v letošní sezoně.

Bookmakeři dnes považují Spartu za favorita utkání, proto na ni vypsali kurs 1.52 a na Teplice vysokých 5.35. Myslíte si, že Severočeši mohou remizovat i popáté za sebou? Pak si vsaďte X, kurs je 3.70.

Reklama