Hlavní obsah

Vancouver má proti sobě tento týden jediného soupeře

Eurotip

Blížící se konec základní části NHL svádí proti sobě čím dál více týmy ze stejné divize. Takové kluby totiž spolu musí sehrát dohromady osm zápasů. Není tedy překvapením, že v programu Vancouveru se objevil týden, v němž sehraje tři zápasy, ale potká jediného soupeře.

Článek

Pro oba celky se jedná o velmi důležitou sekvenci zápasů, protože se nachází ve velmi vyrovnané severozápadní divizi. Vancouver vstupoval v úterý do utkání na ledě Edmontonu v nevýhodném postavení. Ztrácel na soupeře jeden bod a měl odehrán o jeden zápas více. Nadále ho také trápí absence v zadní řadě, když je mimo brankář Cloutier a obránci Jovanovski a S. Salo. Přesto zatím mužstvo dokázalo tento týden ubránit všechna oslabení.

Edmonton toto tvrdit nemůže. Vůči dnešnímu soupeři mu v danou chvíli zbývá jenom výhoda jednoho zápasu k dobru. O tu však přijde zítra na ledě dalšího divizního konkurenta a pohled na tabulku konference pro něj není příjemný. Ve čtvrtek dnešního soupeře na jeho ledě sice přestřílel, ale přineslo mu to pouze bod za prohru po samostatných nájezdech. Na druhé straně Edmontonu chybí pouze šest bodů na čelo divize. Na ledě je dnes s otazníkem start Dvořáka.

Bookmakeři BetAndWin favorizují domácí, kteří již soupeře tento týden v tabulce o dva body přeskočili. Na Vancouver vypsali kurs 2,15. Edmonton ovšem před tímto týdnem vyhrál nad dnešním soupeřem všech pět zápasů probíhající sezóny. Dnes si na jeho úspěch lze vsadit v kursu 2,65.

Reklama