Hlavní obsah

Sacramento chce konečně vítězit i venku

Boj o poslední postupová místa do play off v NBA přituhuje. Dnes se v Utahu utkají dva týmy, které si na vyřazovací boje dělají zálusk: domácí Jazzmani přivítají hosty ze Sacramenta.

Článek

Výkony Sacramenta v letošní sezoně se dělí na dvě období - před Artestem a s Artestem. Králové do konce ledna v ničem nepřipomínali tým, který byl v uplynulých letech pravidelným účastníkem play off. S bilancí 18-24 upadli do podprůměru Západní konference a nevypadalo to, že by se na tom mělo něco změnit. Potom ovšem došlo k trejdu s Indianou; výměnou za ostrostřelce Peju Stojakoviče dostali Rona Artesta, jednoho z nejlepších obránců v NBA. Po jeho příchodu mají bilanci 16-10, což dokazuje, jak moc kontroverzní hráč týmu pomohl. Poslední dobou ale jako by Sacramentu docházel dech. Doma sice pořád válejí, v Arco Arena vyhráli už čtrnáct zápasů v řadě, ovšem venku mají problémy - na palubovkách soupeřů prohráli tři zápasy za sebou, v Indianě, Minneapolis a v Los Angeles.

Ani domácímu Utahu se nijak zvlášť nedaří. Tento týden sice doma porazili Phoenix, byl to ale jeden ze dvou vítězných zápasů z posledních sedmi. Návrat uzdraveného Boozera do základní sestavy sice pozvedl útok Jazzmanů, jeden z nejhorších v NBA, zároveň jim ale příliš často kolabuje obrana. Ta opravdu dobře zahrála poslední dobou jen proti Phoenixu, kterému dovolila dát pouhých 99 bodů, což je jistě úctyhodný výkon. Ve čtyřech ze šesti posledních utkání ale inkasovali přes sto bodů a pokud se nevrátí k tomu, co umí nejlépe - bránění - mohlo by je to stát místo v osmičce Západní konference.

S "novým" Sacramentem se Utah utkal dvakrát: doma zvítězil 89-79 a venku prohrál 78-96. Myslíte si, že doma vyhraje i dnes? Bookmakeři dnes mají Jazzmany za outsidery, proto si na ně můžete vsadit v kursu 2.10. Pokud věříte Sacramentu, kurs na ně je 1.75 a handicap 2 body.

Reklama