Hlavní obsah

Rozjeté New Jersey míří do Detroitu

Dva z momentálně nejlepších týmů NBA se dnes utkají v Detroitu. Pistons na své palubovce přivítají New Jersey, které táhne šňůru už sedmi výher v řadě.

Článek

Žádný jiný tým zámořské soutěže nemá delší sérii neporazitelnosti, než právě hostující Nets. Někteří z jejich soupeřů přitom nebyli slabí; zvlášť výhry nad Dallasem a ve Washingtonu jsou velmi cenné. I díky nim si New Jersey upevnilo vedení v Atlantické divizi, kterou letos podle všeho vyhraje. Proti Detroitu si tým dirigovaný zkušeným rozehrávačem Kiddem zahrál v této sezoně už třikrát; na konci listopadu a v polovině února Nets na nejlepší tým NBA nestačili, mezitím ale jako jedni z mála dokázali Detroit porazit a zvítězili 91-84.

Detroit si stále udržuje vynikající formu, přeci jen už ale prohrávají častěji než na začátku sezony. V listopadu a prosinci prohráli všehovšudy čtyři zápasy, stejný počet utkání přitom stihli ztratit v březnu, který ještě neskončil. Mají tak novou motivaci: zatímco v polovině o jejich vítězství v základní části pochyboval asi málokdo, nyní se na Pistons tlačí San Antonio s Dallasem, kteří by tak soupeři z Východní divize mohli sebrat výhodu domácího prostředí v případném finále. Nyní ale Detroit znovu válí, po ostudné prohře v New Yorku vyhráli čtyři zápasy v řadě. Domácí po utkáních se slabšími soupeři, ve kterých se nijak zvlášť nesnažili bránit, znovu zabrali v defenzivě a Miami a Indianu udrželi na 73, respektive 72 bodech.

Na svém hřišti je Detroit pochopitelně favoritem dnešního zápasu. Pokud svěřencům trenéra Saunderse věříte, můžete si vsadit na jejich vítězství v kursu 1.23 nebo s handicapem 8.5 bodů. Myslíte si, že New Jersey prodlouží svou sérii neporazitelnosti? Pak nevynechejte kurs 4.30, který na něj vypsali bookmakeři.

Reklama