Hlavní obsah

Mladá Boleslav chce přerušit sérii Slavie

Na těžkého soupeře dnes narazí při své stíhací jízdě za Libercem fotbalisté Slavie. Pražský klub chce urvat tři body na stadionu Mladé Boleslavi, která ovšem patří k nejlepším domácím týmům v lize.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Boleslavský Pecka se snaží projít mezi hráči Olomouce Hudcem (vlevo) a Königem.

Článek

Od postupu Boleslavi do nejvyšší ligy spolu sehrály dnešní soupeři tři velmi těsné zápasy. Loni oba skončily remízou a na podzim Slavia zvítězila na Strahově 2:1, když výhru vydřela na poslední chvíli. Slavia momentálně táhne šňůru devíti zápasů v řadě, ve kterých neprohrála; posledním, kdo je pokořil, bylo na konci listopadu Brno. Na jaře sice Slavie odehrála čtyři zápasy a třikrát zvítězila, nijak přesvědčivá ale nebyla. Zvlášť poslední dva zápasy by měly trenéra hostů Jarolíma varovat; před dvěma týdny doma jen remizovali s Jihlavou 1:1 a minulý víkend v nepěkném zápase s Příbramí zvítězili díky jediné střele, kterou na bránu hostů vyslali. Slavii bude sice znovu chybět zraněný hrdlička, dobrou zprávou je ale návrat Šenta do sestavy.

Dnes čeká sešívané zápas na hřišti týmu, který doma vyhrál sedm z jedenácti utkání. Mladá Boleslav sice na jaře ztratila víc bodů, než její dnešní soupeř, pokaždé ale venku; po remízách v Teplicích a Jablonci si naposled ani bod neodvezla z Blšan. Doma ale táhne sérii pěti výher v řadě. Už v podzimní části ligy zvítězila na svém stadionu třikrát za sebou a podobně se jí daří i na jaře - v prvním zápase po zimní přestávce vyhrála nad Ostravou 2:1 a před čtrnácti dny si poradila i s Olomoucí 2:0. "Oba týmy mají zažitou útočnou hru a my musíme hrát pro diváky atraktivní fotbal," řekl před zápasem trenér domácích Dušan Uhrin.

Slavia má, jako ostatně ve všech zápasech, velkou motivaci. Pokud dnes zvítězí, dostane se znovu před Teplice a sníží náskok na vedoucí Liberec na devět bodů. Věříte, že dokáže získat všechny body na hřišti Mladé Boleslavi? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 2.35. Nebo podle vás Boleslav znovu prokáže domácí formu? Na její neprohru vypsali bookmakeři kurs 1.42 a na výhru slušných 3.00.

Reklama