Hlavní obsah

Juventus jede do Londýna bez Nedvěda

Eurotip.cz

Citelně oslaben bude v prvním zápase čtvrtfinále Ligy mistrů turínský Juventus. Kvůli trestu totiž dnes nesmí nastoupit český záložník Pavel Nedvěd a chybět bude i zraněný útočník Del Piero.

Článek

Absence obou hráčů přišla Staré dámě v nejméně vhodnou dobu. Juventus začíná mít v Sérii A mírné problémy; po víkendové remíze s AS Řím se mu milánský AC přiblížil na osm bodů. Bez Nedvěda to vypadá na problém také dnes. Arsenal se totiž v Premier League rozjel, vyhrál poslední tři zápasy, ve kterých potvrdil vzrůstající formu. V Anglii se italskému týmu navíc nedaří. Prohráli čtyři poslední utkání, která na ostrovech sehráli; mimo jiné je před rokem porazil Liverpool ve stejné fázi Ligy mistrů 2:1. "V evropských soutěžích se každý tým snaží co nejvíc využít domácí prostředí, proto musíme být velmi opatrní a zkoušet udeřit, když budeme mít příležitost," naznačil taktiku trenér Juventusu Fabio Capello. "Arsenal má vynikající hráče, kteří se nepřestávají hnát do útoku, obzvlášť doma. Vždycky jsou nebezpeční, hlavně z protiútoků. Jsou velmi rychlí, především Henry," dodal.

Nedvědova absence sice bude citelná, přesto jeho jméno není zmiňováno v souvislosti s dnešním utkáním nejčastěji. Ještě větší pozornost budí návrat Patricka Vieiry na stadion Highbury. Francouzský reprezentant strávil v dresu Arsenalu devět let a dnes v Londýna nastoupí jako protivník domácího týmu. Trenér anglického mužstva Arsene Wenger doufá, že domácí fanoušci Vieiru nevypískají. "Doufám, že ho přivítají dobře, protože našemu klubu věnoval devět let - devět fantastických let," prohlásil Wenger, který sám bude postrádat několik hráčů. Kromě dlouhodobě zraněných Colea, Clichyho, Kerrea Gilberta, Cygana a Laurena bude v sestavě chybět Sol Campbell, který se zranil při tréninku, Ljundberg, který má problémy s lýtkem, a Adebayor, který nesmí v Lize mistrů hrát. Wengerův tým stojí před historickým milníkem: nikdy se mu totiž nepodařilo dostat se dál než do čtvrtfinále soutěže. Wenger si to ale nepřipouští: "V předchozím kole jsme vyřadili Real Madrid, jeden z nejlepších týmů světa. Nyní je situace podobná, přestože je hra Juventusu úplně jiná," řekl kouč Arsenalu.

Bookmakeři věří síle domácího prostředí, proto vypsali Arsenal jako mírného favorita s kursem 2.40. Věříte tomu, že Juventus dnes neprohraje? Pak si vsaďte neprohru italského týmu s kursem 1.46 nebo rovnou vítězství hostů za 2.75. A jestli se nemůžete rozhodnout, počkejte si do večera a vsaďte si kdykoliv během utkání live.

Reklama