Hlavní obsah

České Budějovice zatím venku v play off neprohrály

, 29. března 2006

Během dlouhodobé části hokejové sezóny se kluby ve všech soutěžích snaží dostat v tabulce co nejvýše, aby měly v play off v důležitých utkáních výhodu domácího prostředí. V naší extralize se ovšem našel celek, kterému zatím vyhovuje přesně opačný přístup. V tabulce skončíl po základní části na osmém místě a zatím si venku vede skvěle.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michal Sup (vlevo) střílí gól Slavie v utkání s Třincem.

Článek

Slavia sice prošla přes čtvrtfinále v nejkratším možném čase, ale její souboje s Třincem nijak hladce neprobíhaly. Semifinále pro ni začalo ještě hůře, když vůbec nepotvrdila pověst týmu, který se mohl v základní části pyšnit nejproduktivnějším útokem ligy. Domácí nevyužíli včera ani žádnou přesilovku, sami se nechali dosti vylučovat a nevyrovnali se s aktivním napadáním, které soupeř praktikoval.

České Budějovice po vyřazení Liberce uspěly i na ledě týmu, který byl v sezónní tabulce domácích zápasů na druhém místě. Podobně jako ve čtvrtfinále jim pomohly využité přesilovky a přesná muška alespoň jednoho obránce. Toto vše podpořil z branky výborný Turek. Hosté tak vyhráli své první semifinálové extraligové utkání v samostatné české soutěži.

Bookmakeři BetAndWin neočekávají, že se jim to povede dnes znovu. Na hosty vypsali kurs 4,4. Slavia hosty během sezóny nejprve třikrát porazila, ale v novém roce proti nim ještě neuspěla. Dnes si na ni lze vsadit v kursu 1,47.

Reklama