Hlavní obsah

Zastaví Memphis New Jersey?

Jako budoucí šampioni si v posledních týdnech počínají basketbalisté New Jersey. Nets vyhráli devět v zápasů v řadě; dnes na své palubovce přivítají Memphis, kterému včera série vítězství skončila.

Článek

Spanilá jízda New Jersey začala 12. března na hřišti New Orleans. Zápas vyhráli 95-84 a odstartovali tak sérii devíti utkání, ve kterých nepoznali přemožitele. A to rozhodně nehráli se slabými soupeři. Porazili mimo jiné Dallas 100-89, vyhráli v Detroitu 79-74 a naposledy doma zesměšnili Phoenix, který rozdrtili 110-72 - chybělo tedy jen vítězství nad San Antoniem, aby porazili čtveřici nejlepších týmů NBA.

Memphis měl nastartováno k podobné sérii. Grizzlies zvítězili sedmkrát za sebou, byť jejich soupeři byli bezpochyby horší. Včera ale doma překvapivě nestačili na Seattle, který jim překazil vítěznou šňůru svým těsným vítězstvím 98-97. Domácím nepomohlo ani 44 bodů Španěla Gasola.

New Jersey má Memphisu co oplácet. Jejich jediný letošní vzájemný zápase totiž skončil v Memphisu výhrou domácích 81-69; Grizzlies tak jsou jediným týmem, kterému se podařilo udržet New Jersey pod hranicí sedmdesáti bodů. Podaří se jim ubránit Nets i dneska? Podle bookmakerů je favoritem utkání rozjeté New Jersey, na které vypsali kurs 1.45 a handicap 5 bodů. Věříte, že se Memphis ze včerejší prohry vzpamatuje a vítěznou sérii domácích utne? Pak si vsaďte vítězství hostů, kurs je 2.80.

Reklama