Hlavní obsah

Bukurešťské týmy čeká boj o semifinále Poháru UEFA

Životní zápas odehrají dnes hráči dvou klubů z Bukurešti. Fotbalisté Rapidu i Steauy se dokázali probojovat až do čtvrtfinále Poháru UEFA. Kvůli losu se ale do semifinále může dostat jen jeden z nich.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Obě mužstva zvládla generálky před dnešním důležitým utkáním. Steaua doma v lize zvítězila 2:1, Rapid 1:0. I proto půjdou do dnešního souboje sebevědomě. "Ve čtvrtek nás čeká životní zápas. Je tak důležitý, že jsme se nedokázali proti Politehnice soustředit," komentoval jednogólovou ligovou výhru trenér Steauy Cosmin Olaroiu, jehož tým dokázal v předchozím kole díky vítězství v Seville vyřadit místní Betis. Olaroiu bude v obou zápasech proti svému rivalovi postrádat zraněného útočníka Victorase Iacoba, otazník dnes visí i nad obráncem Goianem a záložník Bostina nenastoupí kvůli trestu.

Podobně se na dnešní zápas těší i Olaroiův protějšek, Razvan Lucescu. "Samozřejmě si myslím, že do semifinále postoupíme my. Máme dost es v rukávu na to, abychom předvedli vynikající výkon," řekl trenér Rapidu. Jeho sebevědomí je podložené výsledky; dnešní utkání bude pro Rapid už osmým domácím zápasem v Evropě v letošní sezoně. Těch sedm předešlých vyhráli, aniž by dostali jediný gól. Pokud zvítězí i dnes, vyrovnají 41 let starý rekord, který drží Ferencvároš. Lucescovi budou dnes chybět záložníci Maldarasanu a Karamian, dalších 10 hráčů si ale bude muset dávat pozor kvůli předešlým žlutým kartám.

V utkání dvou rumunských klubů je dnes podle bookmakerů mírným favoritem domácí Rapid, na který si můžete vsadit v kursu 2.30. Myslíte si, že jim jejich rival dnes nedovolí vyrovnat letitý rekord? Pak si vsaďte neprohru hostů, kurs je 1.47. A jestli se pořád nemůžete rozhodnout, počkejte si do začátku zápasu a potom si vsaďte live.

Reklama