Hlavní obsah

Blake má proti Federerovi čtvrtý pokus

Ani jeden set zatím neuhrál americký tenista James Blake na světovou jedničku, Rogera Federera. Naposledy s ním prohrál v Indian Wells. Dokáže v Miami zaskočit favorizovaného Švýcara?

Článek

Blake přitom letos hraje ve vynikající formě. Stihl už vyhrát dva turnaje, v Sydney a začátkem března i v Las Vegas, kde ztratil jediný set. Na nejlepšího hráče planety ale stále nedokáže najít recept. Už před třemi lety s ním prohrál ve třech setech na US Open. Nevyzrál na něj ani loni, kdy měl svou zatím nejlepší sezonu; v Cincinnati prohrál s Federerem 0:2 na sety. Podobně dopadl i třetí zápas; v Indian Wells se oba utkali ve finále a přesto, že Blake dokázal vyřadit Nadala a Haase, proti Federerovi znovu nezískal ani set a prohrál 5-7 3-6 0-6. Američan zatím prochází turnajem v Miami bez větších problémů. Po prvním volném kole nadělil dva kanáry Argentinci Berlocqovi, v dalším kole porazil Nieminena 6-3 4-6 6-1 a po prvním prohraném setu nedal šanci ani Chelovi, nad kterým zvítězil 4-6 6-1 6-0.

Federer letos znovu dokazuje, že je světovou jedničkou právem. Od začátku nastoupil ve čtyřech turnajích. V Dubaji nestačil ve finále na Nadala, který se Švýcarem dokázal otočit zápas a zvítězit 2-6 6-4 6-4. Ostatní tři turnaje ale dopadly jako obvykle - Federer je vyhrál. Nejcennějším skalpem je bezpochyby ten grandslamový z Australian Open. I v Miami zatím postupuje bez problémů. Ve druhém kole mu sice Clement vzal v tie-breaku druhý set, ve třetí sadě už ale neuhrál jedinou hru. V dalších kolech už Federer komplikace nepřipustil - Haase porazil 6-1 6-3 a Tursunova 6-3 6-3.

Podle bookmakerů je jasným favoritem zápasu Federer, proto na něj vypsali nízký kurs 1.05. Jestli ale Švýcarovi věříte, můžete si vsadit jeho výhru 2:0 na sety za 1.30 nebo vítězství Federera v prvním setu alespoň o tři gamy s kursem 2.15. Myslíte si, že Blake Federera potrápí? Kurs na něj je 6.30, vsadit si ale můžete například na to, že diváci v Miami uvidí v tomto utkání tie-break - kurs na to je 2.77.

Reklama