Hlavní obsah

Vancouver má stále ke klidu daleko

, 31. března 2006

S blížícím se play off v NHL získává na důležitosti fakt, že se nejedná o soutěž, v níž by se hrála uzavřená kola. Různé týmy mají tedy odehraný různý počet zápasů a pohled na tabulky konferencí může být mírně matoucí. Jedním z klubů, který kvůli tomuto faktu nemůže být přes mírný bodový náskok v klidu, je Vancouver.

Článek

Kanadský klub dnes ukončí pětidílné domácí působení, jehož průběh zatím může považovat za poměrně úspěšný, i když diviznímu souputníku z Edmontonu asi tři body přepustit nechtěl. Zdravotní stav obrany se stále nelepší, takže chybí Salo a Jovanovski. V brance Vancouveru nadále dostává před příchozím Noronenem přednost Auld. V útoku by mohl znovu kvůli nosu chybět útočník Cooke.

Minnesota dnes končí měsíc, ve kterém odehrála polovinu zápasů proti celkům z kanadských měst západní konference. Play off pro ni letos zůstane zapovězeno. Mohou za to do značné míry dlouhé zdravotní problémy Gáboríka z počátku sezóny a špatná poolympijská forma. Nyní je zase mimo útočník White.

Bookmakeři BetAndWin upřednostnili touhu domácích po play off. Vancouver má odehráno o dva zápasy více než někteří jeho pronásledovatelé a dnes na něj vypsali kurs 1,85. Minnesota dokázala jednou výhrou překvapit tento měsíc Calgary i Edmonton a dnes má poslední šanci to předvést proti Vancouveru. Na jeho ledě zatím v probíhající sezóně třikrát těsně prohrála a dnes si na její úspěch lze vsadit v kursu 3,25.

Reklama