Hlavní obsah

Kouč Utrechtu: Je to jako finále

Eurotip.cz

K finálovému zápasu přirovnal trenér Utrechtu Foeke Booy dnešní utkání svého týmu proti Waalwijku. Domácím zbývají čtyři zápasy do konce a pokud se jim podaří udržet v první pětici nizozemské ligy, budou mít šanci zahrát si příští rok v Lize mistrů.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

A Utrecht pro to dělá, co je v jeho silách. V posledních šesti zápasech prohrál jen na stadionu Feyenoordu, v dalších pěti soubojích zvítězil. Vyšvihl se tak na čtvrté místo v tabulce, kde má náskok jednoho bodu na pátý Ajax a tři body na Heerenveen. Pokud Utrecht mezi nejlepšími pěti týmy zůstane, zahraje si play off o Ligu mistrů. "Je to pro nás další finále," zdůraznil důležitost zápasu trenér Booy. "Stejně jako od Heraclesu, i od Waalwijku čekám, že začnou hodně defenzivně. Mají lepší tým než Heracles, proto to může být ještě těžší, než minulou neděli," připomněl utkání, ve kterém jeho svěřenci zvítězili díky gólu v nastavení. Booy by dnes měl znovu postrádat zraněného náhradního brankáře Grandela, Schuta, Cornelisseho a Shew-Atjona, obránce Keller a záložník Somers už by mohli nastoupit.

Jejich soupeř se pohybuje v klidném středu tabulky. Sestup jim nehrozí, na účast v evropských soutěžích by ale museli hodně zabrat. Ani jeho momentální forma není bůhvíjaká - v polovině března sice dokázali vybojovat cennou remízu v Rotterdamu s místním Feyenoordem, týden nato ale prohráli v Heerenveenu a minulý víkend nestačili doma na Alkmaar. Jejich cílem je deváté místo, na které momentálně ztrácejí tři body. "Naši soupeři také ztrácejí body, takže si myslím, že máme šanci skončit devátí a zahrát si v play off," prohlásil brankář Rob van Dijk. "V nadcházejících zápasech s Utrechtem, Heraclesem a Spartou Rotterdam musíme bodovat," dodal hráč, jehož tým bude možná postrádat Bakense a Schriera.

Jestli chce dnes Waalwijk bodovat, bude muset v Utrechtu předvést lepší výkon než v posledních letech. Naposledy zde totiž urvali alespoň bod v roce 1999, od té doby sedmkrát odjeli s nepořízenou. Domácí výhrou by podle bookmakerů mělo skončit i dnešní utkání proto vypsali na Utrecht kurs 1.60. Věříte, že Waalwijk bude dnes bodovat, jako se mu to nedávno podařilo proti Feyenoordu? Pak si vsaďte jejich neprohru, kurs je 2.06.

Reklama