Hlavní obsah

Brňanky čeká první zápas Final Four

Před domácím publikem budou mít brněnské basketbalistky možnost získat titul pro nejlepší tým Evropské ligy. Vše se rozhodne ve dvou zápasech; v tom dnešním - semifinálovém - se jim postaví francouský klub Valenciennes.

Foto: www.arenaliberec.cz

Basketbal (ilustrační foto)

Článek

V ženské Eurolize je pravidlem, že závěrečný turnaj Final Four hostí jeden ze zúčastněných týmů. Diváci v Králově Poli budou povzbuzovat své hráčky v poslední fázi Evropské ligy vůbec poprvé. Otázkou je, jestli je domácí prostředí pro Brňanky výhodou. "Trošku se domácího prostředí bojím," přiznala pro stránky klubu pivotka Ivana Večeřová. Její tým měl nečekané problémy ve čtvrtfinále, když po vítězném zápase v Bourges doma proti stejným soupeřkám klopýtl. "Doufám ale, že domácí výsledek s Bourges byl spíše úlet a diváci nám vytvoří vítěznou kulisu," dodala Večeřová.

V týmu Valenciennes zbyla jediná hráčka - Sandra Le Drean - která pamatuje vítězství v Evropské lize před dvěma lety. Francouzky letos vsadily na mladé hráčky, které USVO dotáhly až do závěrečné fáze soutěže. V ní by soupeřkám českého týmu mohly chybět cenné zkušenosti, jichž mají hráčky Brna na rozdávání. "Jsou jasnými favoritkami," řekl na adresu dnešních soupeřek trenér Francouzek Lauren Buffard. "Jsou ve své hale, ve svém městě. Jsme outsideři, ale to nám vyhovuje. Vždy můžeme překvapit," dodal.

I podle bookmakerů je favoritem domácí Gambrinus, proto na něj vypsali nízký kurs 1.35. Domníváte se, že hráčky Brna neunesou roli favoritek a prohrají? Pak si vsaďte na jejich soupeřky, kurs je 2.95.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články