Hlavní obsah

Philadelphia stále myslí na výhru v atlantické divizi

Eurotip

Třicet týmů NHL je rozděleno rovnoměrně do dvou konferencí, které tvoří vždy tři stejně početné divize. Vítězové divizí mají výhodu v tom, že se vždy seřadí na prvních třech místech konference, i kdyby některé další týmy měly více bodů. Pro mnohé kluby pak není motivací jenom osmé místo v konferenci, ale chtějí získat též pomyslný divizní titul.

Článek

Výhody domácího prostředí by si ráda v prvním kole play off užívala v klíčových zápasech určitě též Philadelphia. Dělá pro to hodně, avšak v úterý po čtyřech výhrách přišel nečekaný krach v domácím zápase proti Torontu. Na vedoucí příčku atlantické divize ztrácí tedy čtyři body, ale má dva zápasy k dobru. Důležité budou tři zápasy, které teď odehraje ve čtyřech dnech proti divizním souputníkům. Dnes odpoledne místního času přivítá New Jersey a zítra se vydá do New Yorku. Zdravotní situace mužstva se na místní poměry velmi zlepšila. Kromě čtyř dlouhodobě zraněných hráčů poslední trénink vynechali i útočníci Nedvěd, Gagne a Savage, ale víkendová utkání by zmeškat neměli.

New Jersey podávalo v březnu značně nestabilní výkony, když se hned několik zápasů nepovedlo ani brankáři Brodeurovi. I dnes hostující celek dopřál shodou okolností minulou neděli dva body stejnému týmu jako dnešní domácí. Tento týden již ale zase vše vypadá normálně. Dvě těsné výhry s malým počtem obdržených branek nad silnými soupeři. Zítra pak čeká další odpolední zápas na ledě odepsaného Pittsburghu. Náskok před devátou Atlantou je solidní, ovšem ztráta na čtvrtou příčku je dvojnásobná.

Bookmakeři BetAndWin favorizují domácí celek. Na Philadelphii vypsali kurs 2,05. New Jersey zatím v probíhající sezóně nezískalo na ledě dnes domácího týmu žádný bod, což nebylo v minulých sezónách obvyklé. Na hosty si lze vsadit v kursu 2,8.

Reklama