Hlavní obsah

Chelsea chce udržet náskok před Manchesterem

Nepříliš dobrou formu na hřištích soupeřů má v posledních dvou měsících londýnská Chelsea. Tým trenéra Mourinha vyhrál venku jediný zápas z posledních čtyř. Dnes budou mít možnost vylepšit si svou bilanci v Birminghamu.

Článek

Zatímco z domácího stadionu Stamford Bridge udělala Chelsea nedobytnou pevnost a za celou sezonu zde ztratila jen dva body za remízu s Charltonem, venku jim to v posledních týdnech skřípe. Začátkem února nechali dva body v Aston Ville, se kterou remizovali 1:1 a o dva týdny později je deklasoval tým Middlesbrough 3:0. Na začátku března sice dokázali zvítězit 2:1 na půdě slabého West Bromwich Albion, o další dva týdny později ale znovu ztratili tři body, tentokrát v derby s Fulhamem. Ztráty na cizích stadionech jsou hlavním důvodem, proč se jim Manchester United přiblížil na devět bodů. Kouč Mourinho ale neztrácí neztrácí sebedůvěru: "Devět bodů je velká propast. Nemyslím si, že by nám se sedmi zápasy do konce byli nějak blízko," řekl trenér, jemuž se dnes po odpykání trestu vrátí do sestavy Arjen Robben.

Jestliže se chce Chelsea venku chytit, těžko si mohli přát lepšího soupeře než Birmingham. Týmu trenéra Bruceho se nedaří, z posledních čtyř zápasů vybojoval jediný bod za remízu s West Bromwichem. Birmingham patří se čtyřmi výhrami z patnácti zápasů mezi nejhorší domácí týmy v Premier League; s 24 body jsou jen o skóre před předposledním Portsmouthem. Nutně potřebují bodovat, aby unikli ze sestupového pásma, ovšem do toho se jim zranilo několik důležitých hráčů, kteří dnes budou chybět. Obránce Upson bude chybět už desátý zápas v řadě, kvůli problémům s lýtkem nenastoupí záložníci Izzet a Dunn a další potíže vyřadily ze hry i útočníka Suttona a záložníky Claphama s Grayem.

Podle bookmakerů jsou dnes jasnými favority hosté, na které si můžete vsadit v kursu 1.30 nebo v handicapu s kursem 1.85. Myslíte si, že dnes Birmingham může slavnějšího soupeře potrápit? Pak si vsaďte jejich neprohru s kursem 2.58. A jestli budete zápas sledovat v televizi, můžete si jeho sledování zpříjemnit live sázkou.

Reklama