Hlavní obsah

Dočká se Baník konečně výhry?

Souboj dvou týmů ze dna ligové tabulky uvidí dnes v podvečer diváci na Bazalech. Domácí Baník přivítá tým Slovácka a pokusí se po více než čtyřech měsících získat všechny tři body.

Článek

Druhé polovina tabulky Gambrinus ligy je letos velmi nahuštěná. Rozdíl mezi devátou Příbramí a posledním Brnem je pouhých šest bodů. Každý bod proto může hrát v bojích o záchranu důležitou roli. Proto je pro oba týmy dnešní zápas dvojnásob důležitý - Baník i Slovácko se totiž v ohroženém pásmu pohybují; ostravský tým má ovšem k dobru dva zápasy, které se neodehrály kvůli špatnému počasí. Trenér Baníku Pavel Hapal před zápasem prohlásil, že na hřiště postaví sestavu, jejímž cílem je zisk tří bodů, na které Ostrava čeká od 19. listopadu. "Přizpůsobíme tomu sestavu, šanci dostanou ofenzivnější typy," řekl pro server iDnes Hapal.

Slovácko se už jarního vítězství dočkalo. Hned v prvním utkání po zimní přestávce porazil tým z Uherského Hradiště na svém hřišti Zlín 2:0 a po třech prohrách v řadě zvítězilo před dvěma týdny znovu doma nad Jihlavou 1:0. Zatímco doma patří Slovácko mezi solidní průměr, venku je to letos velká mizérie - na hřištích soupeřů odehráli 11 zápasů, třikrát remizovali a osmkrát prohráli.

V prvním letošním vzájemném utkání si Ostrava odvezla z Uherského Hradiště bod za remízu 0:0. Bod by Slovácko při své letošní bilanci venku určitě bralo i dnes. Pokud věříte v remízu, můžete si ji vsadit s kursem 3.05. Dokáže podle vás Baník konečně bodovat naplno? Pak si vsaďte vítězství domácích s kursem 1.90. A jestli věříte v první výhru Slovácka venku, kurs na to je 3.90.

Reklama