Hlavní obsah

San Antonio chce Washingtonu oplatit podzimní prohru

Prohry Dallasu hrají do karet San Antoniu. Tým Averyho Johnsona včera ztratil třetí zápas v řadě, Spurs dnes proto mají šanci utrhnout se svému soupeři v boji o nejlepší tým Západní konference.

Článek

Tým trenéra Popoviche má za sebou náročnou šňůru pěti zápasů, které odehráli na palubovkách soupeřů. Dva z nich prohráli, v Denveru a Seattlu. V posledních dvou ale dokázali, kdo je Západu vládne - v Los Angeles nejdříve porazili silné Clippers 98-87 a o dva dny později ve stejném městě podobným skóre zvítězili i nad Lakers. A jestliže se San Antoniu dařilo venku, těžko od nich čekat slabý výkon doma, kde mají bilanci 30-4, po Detroitu druhou nejlepší v NBA.

I jejich dnešní soupeř, Washington, je silný hlavně před svými diváky. O tom se ostatně mohlo přesvědčit i San Antonio, které v hlavním městě USA v listopadu prohráli 95-110. Hlavním strůjcem tehdejšího vítězství Wizards byl - jako obvykle - rozehrávač Gilbert Arenas, který s Antawnem Jamisonem a Butlerem tvoří jeden z nejúdernějších útoků v lize. Venku už hra Washingtonu tak slavná není - na cizích hřištích má bilanci 13-21. V posledních dnech se jim ale daří - i oni mají za sebou pět zápasů venku v řadě, z nichž tři vyhráli.

Tým San Antonia bývá na svém hřišti obvykle favoritem a nejinak je tomu i dnes. Bookmakeři na něj vypsali nízký kurs 1.15. Věříte, že dnes svého soupeře rozdrtí? Pak si vsaďte výhru domácích s handicapem 10.5 bodu. A jestli vás láká zkusit vítězství hostů, kurs na ně je vysoký - 5.60.

Reklama