Hlavní obsah

Hamburk chce zpátky na druhé místo

Eurotip.cz

Souboj o Ligu mistrů se dnes odehraje na stadionu Schalke. Domácí tým, který je momentálně na čtvrtém místě Bundesligy, přivítá třetí Hamburk.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Oba dnešní soupeři patří k momentálně nejlepším týmům nejvyšší německé soutěže. Po posledních ligových zápasech ale mají oba co napravovat. Schalke do poloviny března táhlo šňůru osmi zápasů, ve kterých neprohrálo. Vedoucí tým Bundesligy z Mnichova jim ale udělil lekci a porazil je 3:0. A co hůř - body ztratilo Schalke i minulý víkend, kdy doma jen remizovalo s podprůměrným Wolfsburgem 2:2. Náladu si ale domácí tým spravil v poháru UEFA, kde v úvodním čtvrtfinálovém utkání porazil mužstvo Levski Sofia 3:1. Trenér Slomka bude před dnešním zápasem postrádat několik hráčů; mimo hru jsou van Hoogdalem, Pander, Hoogland a Waldoch.

Body po třízápasové vítězné sérii ztratili minulý víkend i hosté z Hamburku. Jejich snahu dohnat vedoucí Bayern přibrzdili fotbalisté Dortmundu, kteří v přístavním městě zvítězili 4:2. Ztráta tří bodů pro ně navíc znamená ztrátu druhého místa, na které se po včerejší výhře dostaly Brémy. Trenér Hamburku Thomas Doll ale věří, že poslední prohra jeho tým příliš nepoznamená. "Na hřišti Schalke uvidíte úplně jiný tým," řekl Doll. "Znovu tu najdeme sebedůvěru," dodal. Dobrou zprávou ale pro něj není zpráva o zdravotním stavu van Buytenovi, který si kvůli poraněnému kotníku nezahraje několik týdnů. "Je to škoda, protože měl vynikající formu," lituje Doll, který na van Buytenovo místo postaví Bastiana Reinhardta. Na stadionu Schalke se dnes rovněž neobjeví potrestaný Boulahrouz a zraněný Beinlich.

Podle bookmakerů je dnes favoritem domácí Schalke, které si můžete vsadit s kursem 2.10. Věříte více Hamburku? Pak si ho nenechte ujít v kursu 3.30. A jestli jste si oblíbili live sázení, nezapomeňte, že zápas začíná v 17.30.

Reklama