Hlavní obsah

Fotbalový lídr se představí v Olomouci

Eurotip.cz

Jediné vítězství si v uplynulých devíti zápasech Gambrinus ligy připsali fotbalisté Olomouce. Tři body se dnes pokusí získat proti Liberci, který na jaře ještě neprohrál.

Foto: čtk

Liberec v utkání s Jabloncem

Článek

Hanáci jsou v tabulce nejvyšší fotbalové soutěže stále na sedmém místě, je to ale především díky podzimní formě. Po zimní přestávce vybojovali ze tří domácích zápasů pět bodů a venku obě svá utkání prohráli. Kvůli vyrovnané spodní polovině tabulky tak už mají náskok pouhých osmi bodů na poslední Jihlavu. "Budeme chtít navázat na výkon z prvního poločasu utkání s Mostem, ale tentokrát v něm vydržet devadesát minut," vrátil se ke čtrnáct dní staré domácí remíze trenér Olomouce Uličný, který dnes bude postrádat Hubníka, Rojku, Randu, Šalamouna a Melinha a možná i Chmelíčka s Königem.

Liberecký tým žádné podobné starosti nemá. Na jaře sice překvapivě remizoval se dvěma tabulkově nejhoršími týmy ligy, Jihlavou a Blšany, poradil si ale se Spartou, Slováckem, Ostravou a naposled i Jabloncem. I díky jarní formě stále vede ligovou tabulku s náskokem osmi bodů na Teplice a zápasem k dobru. Pokud dnes Olomouc pomýšlí na vítězství, narazí na nejhoršího možného soupeře - liberecký tým naposled prohrál téměř přesně před půl rokem v severočeském derby s Jabloncem. Kouč hostů Lavička dnes nemůže počítat potrestaný Pudil. "Sigma je doma nebezpečná. Má výbornou obranu a pohlídat si musíme olomoucký přechod do útoku," prohlásil před utkáním Lavička.

Špatné počasí, které v posledních dnech trápí kromě mnoha dalších míst republiky i Olomouc, se podepsalo na kvalitě trávníku. Na něm by podle bookmakerů měli být favoritem hosté, na které vypsali kurs 2.35. Věříte, že alespoň jeden bod dnes zůstane doma? Pak si vsaďte neprohru Olomouce s kursem 1.46 nebo rovnou jedničku v kursu 3.05.

Reklama