Hlavní obsah

Naváže Jarošíkův tým na remízu s Chelsea?

Pouhých pět bodů získali v posledních osmi zápasech fotbalisté Birminghamu, kteří nepřestávají být ohroženi sestupem. O víkendu ale doma vybojovali cennou remízu s Chelsea; budou dnes znovu bodovat proti Boltonu?

Článek

Jedním z důvodů, proč se Birmingham nedokáže odlepit od dna Premier league, jsou zranění, která neustále sužuje hráče trenéra Bruceho. Sutton, Melchiot, Clapham, Bruce, Izzet, Dunn, Upson a Nafti - ti všichni měli v uplynulých týdnech zdravotní problémy, které jim nedovolily hrát. Dobrou zprávou pro kouče je ale návrat českého záložníka Jiřího Jarošíka, který nemohl nastoupit proti Chelsea, jež ho do Birminghamu zapůjčila.

Birmingham měl doma proti Boltonu zajímavou bilanci: patnáct let zde hosté neuspěli. To se ale změnilo loni, kdy zde Bolton zvítězil 2:1. Wanderers, kteří jsou na sedmém místě se ztrátou sedmi bodů na Tottenham a dvěma zápasy k dobru, si dělají zálusk na tři body i dnes. Jejich evropské ambice totiž přibrzdily poslední dva zápasy; předminulý týden je na svém hřišti nenechal bodovat tým Middlesbrough, o víkendu znovu prohráli, tentokrát s Manchesterem United 1:2. Na cizích stadionech se jim ale v novém roce vůbec nedaří. Poslední výhru venku zaznamenali v polovině prosince proti Evertonu, od té doby střídají prohry s remízami.

Velkou motivaci dnes tedy mají oba týmy. Pokud zvítězí Birmingham, dostane se poprvá od října z pásma sestupu. Jestliže vyhrají hosté, sníží ztrátu na Tottenham na pouhé čtyři body. Šance soupeřů vidí bookmakeři jako téměř vyrovnané - kurs na domácí je 2.60, na hosty 2.50 a na remízu je kurs 3.20. Pořád jste se nedokázali rozhodnout? Pak si počkejte a od 20.45 můžete začít sázet live!

Reklama