Hlavní obsah

Slavia si může zajistit finále

Eurotip

Letošní ročník české hokejové extraligy byl velmi vyrovnaný. Z tohoto pohledu je jistě zajímavé, že žádná ze čtvrtfinálových sérií se nehrála na nejvyšší možný počet zápasů a zatím se k tomu neschyluje ani v jednom semifinále. Krok od postupu jsou oba pražské týmy. Slavia mu může dát pečeť již dnes na domácím ledě.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michal Sup (vlevo) střílí gól Slavie v utkání s Třincem.

Článek

Domácí byli o víkendu v obou zápasech na jihu lepším týmem. V sobotu to za Slavii vyjádřil úspěšný zakončovatel samostatných nájezdů Vlasák. V neděli zase projevila vůli otáčet nepříznivý stav a využila chvilkového zaváhání jednotlivců v dresu soupeře. Ve finále se údajně zatím nevidí, ale jistě by si zajistila postup do něj nejraději již dnes.

České Budějovice doufají, že po více než týdnu zopakují výkon z prvního utkání a soupeře překvapí. Celou sérii hosty trápí zranění. K dispozici dnes nebudou Bělohlav, Kotrla a Hübl. Zdravotní problémy v minulých zápasech řešili Gřegořek a Veselý. Se zvětšujícím se počtem odehraných utkání tak bude u zbytku týmu stoupat i únava.

Bookmakeři BetAndWin však předpokládají, že domácí pošlou hosty na nechtěný odpočinek již dnes. Na Slavii vypsali kurs 1,45, čímž z ní udělali velkého favorita. Na hosty si lze vsadit v kursu 5,25.

Reklama