Hlavní obsah

Příbram stále čeká na první jarní výhru

Jediný bod zatím dokázali na jaře vybojovat fotbalisté Příbrami. Špatná forma po zimní přestávce je poslala v tabulce dolů, pouhých pět bodů před poslední Jihlavu. Napravit to mohou už dnes, kdy na svém hřišti přivítají předposlední Blšany.

Článek

Dnešní dohrávka 18. kola tak proti sobě svede dva týmy, jejichž momentálním cílem je vyhnout se druhé lize. "Je to pro nás hodně důležitý zápas, sestupové příčky jsou skutečně už blízko a začíná nám boj o záchranu," řekl pro idnes.cz kouč domácích Tobiáš, který dnes znovu může poslat na trávník provinilce Otepku. Jeho tým začal na jaře vinou špatného počasí třemi zápasy venku v řadě, v nichž pokaždé o gól prohrál. První zápas na svém stadionu odehrála Marila až na konci března, kdy ale jen remizovala s Jabloncem 2:2. O víkendu si příbramští udělali výlet do Jablonce, kde znovu o gól prohráli. Marila je jedním ze tří týmů Gambrinus ligy, které doma ještě neprohrály. Pět remíz v devíti utkáních před vlastními diváky v kombinaci s podprůměrnými výkony venku jsou ale jedním z důvodů, proč tým, bojující o evropské poháry, najednou hraje o udržení.

Blšany se po měsících čekání konečně odlepily od ligového dna, které přenechaly Jihlavě. Pokud dnes svěřenci trenéra Bílka zvítězí, dostanou se dokonce mimo sestupové pásmo. Příčina jejich zlepšení je zřejmá. Předposlední tým ligy se soustředí na obranu, v posledních čtyřech zápasech nedostala ani jeden gól. Sami blšanští sice skórovali také jen jednou, proti Mladé Boleslavi, to ale stačilo na jejich jedinou jarní výhru. V dalších třech utkáních remizovali 0:0, přičemž nerozhodný výsledek s Libercem a Spartou určitě považují za dobrý výsledek.

Podle bookmakerů je dnes favoritem na zisk tří bodů domácí Příbram, kterou vypsali s kursem 1.75. Myslíte si, že Blšany protáhnou sérii neporazitelnosti na pět zápasů? Pak si vsaďte jejich neprohru, kurs je 1.85.

Reklama