Hlavní obsah

Trenér Juventusu doufá v zázrak

Eurotip.cz

"Tohle se bude otáčet těžko." Tuto nepříliš optimistickou větu pronesl před týdnem Pavel Nedvěd po prvním utkání Juventusu s Arsenalem, který mohl kvůli trestu sledovat jen v televizi. Jeho tým v Anglii prohrál 0:2 a jestli chce pomýšlet na postup, musí dnes v Turíně předvést bezchybný výkon.

Článek

Nedvěd nebyl jediným hráčem Staré dámy, který nemohl v úvodním zápase čtvrtfinále Ligy mistrů nastoupit. Na Highbury se neobjevil ani kapitán Alessandro del Piero, který na rozdíl od Nedvěda bude chybět i dnes. A co hůř, trenérovi Capellovi bude chybět i potrestaný bývalý kapitán Arsenalu Vieira, Camoranesi a Zebina. Capello přesto věří, že šance na postup do semifinále ještě nevyhasla. "Zázraky se dějí," prohlásil Capello. "Jsem přesvědčený, že dnes můžeme předvést výjimečný výkon. Lidé nás už odepsali, ale to udělali chybu. Pořád to můžeme zvládnout," doufá trenér.

Je ale pravdou, že hostující hráči mají před dnešním utkáním mnohem lepší výchozí pozici. Nejen, že dali dva góly, sami navíc žádný nedostali a pokud se jim dnes podaří vstřelit branku, musel by Juventus odpovědět čtyřmi trefami, aby se dostal mezi nejlepší čtyři týmy soutěže. To je jedním z důvodů, proč trenér Arsenalu Wenger neplánuje stáhnout se na Stadio Delle Alpi a bránit domácí výsledek. Kouč londýnského klubu má na některých postech rozdíl od Capella možnost výběru. Uzdravil se Fabregas, který by měl hrát po boku Gilberta, útok může posílit navrátilec Ljundberg. Chybět bude Wengerovi Emmanuel Eboue, kterého zřejmě nahradí Johan Djourou.

Přesto, že se trenér domácích musí obejít bez několika důležitých hráčů, je dnes Juventus podle bookmakerů favoritem. Pokud věříte Nedvědovu týmu, můžete si ho vsadit s kursem 1.73. Dokáže podle vás Arsenal ubránit vedoucí tým Série A? Potom si vsaďte neprohru Wengerova mužstva v kursu 1.91. A jestli budete zápas sledovat v televizi, můžete si ho zpříjemnit live sázkou.

Reklama