Hlavní obsah

Toronto se stébla chytá

, 5. dubna 2006

Týmy z konce první osmičky východní konference v NHL si v tomto týdnu zatím upevňují své postupové postavení. Jejich pronásledovatelům tím pádem nezbývá než vítězit, kde se dá a živit tak naději na zázrak. Toronto patří do druhé skupiny a jedinou drobnou útěchou mu může být zápas k dobru.

Článek

Dnes domácí tým se pro tento týden rozloučí se svými fanoušky, protože další dvě utkání odehraje venku. Po sérii tří výher přišla v pondělí nepříjemná ztráta v samostatných nájezdech. Symbolem vzestupu Toronta v těchto utkáních se stal brankář Aubin, který se do branky dostal při absenci Belfoura a nevýrazných výkonech Tellqvista. Domácí trápí řada dalších dlouhodobých zranění, ale osm zápasů před koncem základní části si při osmibodové ztrátě na osmé místo nemají čas stěžovat.

Islanders ztrácí o dalších šest bodů více a brzy přijdou o matematickou naději na postup, s nímž již prakticky nějaký čas pochopitelně nepočítají. V posledních čtyřech zápasech vstřelili dohromady dva góly, ačkoli tři z nich hráli doma. Protože je zítra čeká derby na ledě Rangers a v sobotu další zápas, je možné, že se do branky postupně podívají DiPietro i Snow. V útoku není jisté, zda nastoupí Blake, v obraně bude opět chybět Žitnik.

Bookmakeři BetAndWin spoléhají na touhou domácích po postupu. Na Toronto vypsali kurs 1,85. Islanders prohrálí na ledě kanadského týmu prosincovou předvánoční přestřelku a obecně se jim zde příliš nedaří. Dnes si na ně lze vsadit v kursu 3,15.

Reklama