Hlavní obsah

Znojmo stojí v cestě pražskému finále

, 6. dubna 2006

V loňských vyřazovacích bojích v české extralize po čtvrtfinále zazněly z obou pražských klubů hlasy, že soutěž po jejich vypadnutí ztratila na atraktivitě. Znělo to jako nabubřelá slova zhrzených. Diváci Sparty letos dávají vysokou návštěvností ve své hale od prvního čtvrtfinále znát, že na něco na těch slovech mohlo být.

Foto: www.hcorli.cz

Peter Pucher.

Článek

Dnes se ovšem za svým týmem budou muset vydat daleko na jih. Páté utkání druhé semifinálové série totiž hostí Znojmo. Domácím půjde o všechno. Budou chtít ukázat, že historickým úspěchem, kterým pro ně bylo překonání čtvrtfinálové bariéry, pro ně sezóna nekončí. Musí se ovšem vzpamatovat ze dvou porážek ze začátku tohoto týdne. Pro otřes mozku ztratili obránce Čakajíka a s vyraženými zuby si nezahraje ani v útoku Ondřej.

Sparta jede na Moravu příjemně naladěna. V pondělí nedala soupeři šanci a v úterý vyhrála i zápas, v němž nebyla lepší. Ve všech zápasech této série se dostala poměrně brzy do vedení, ale teprve doma nedovolila soupeři stav otočit. Poslední utkání nedohrál Tabaček a v sestavě se pro slabé výkony neobjevuje Špaňhel.

Bookmakeři BetAndWin vidí zápas jako dosti vyrovnaný, ale šance domácím na prodloužení série neupírají. Na Znojmo vypsali kurs 2,25. Sparta do třetího zápasu ve čtyřech dnech půjde mnohem ve větší pohodě. Na to, že se pražské finále dnes stane skutečností, si lze vsadit v kursu 2,45.

Reklama