Hlavní obsah

Miami se chystá oplatit Detroitu nedávnou porážku

Dva nejlepší týmy Východní konference NBA se dnes utkají v Miami. Domácí Heat přivítají Detroit, který se chystá protáhnout svou vítěznou sérii na šest zápasů.

Článek

Basketbaloví fanoušci tak dnes uvidí možné předčasné finále konference, ve které Detroit dominuje a Miami se mu z ostatních týmů přibližuje nejvíce. Hosté po nečekaně nevyrovnaných výkonech v první polovině března znovu dokazují, proč jsou letos nejlepším týmem nejen Východní konference, ale celé NBA. Z posledních 10 zápasů prohráli jen jediný, s rozjetým New Jersey, v dalších devíti zvítězili. Nejcennějšími výhrami v této sérii jsou určitě ty nad Dallasem a Phoenixem, se kterým Pistons po dvou čtvrtinách prohrávali o 14 bodů a díky fantastické druhé polovině ještě dokázali o sedm bodů zvítězit.

Jedním z týmů, které se během této série musely před Detroitem sklonit, bylo i Miami, které jim dnes bude chtít porážku 73-82 oplatit. Jednou už je ostatně letos na své palubovce porazili - v polovině února sice ještě před poslední čtvrtinou prohrávali s Pistons o 13 bodů, v drtivém finiši ale dokázali průběh utkání zvrátit a zvítězit 100-98. Klíčovými postavami domácích byli jako obvykle Dwyane Wade a Shaquille O'Neal, kteří oba dali přes 30 bodů. Druhý jmenovaný ale poslední dobou přidělává fanouškům Heat vrásky; kvůli bolavému kolenu na přelomu března a dubna vynechal dva zápasy a je možné, že ho trenér Riley před blížícím se play off nebude chtít přetěžovat. Kvůli problémům s kolenem si navíc do konce základní části nezahraje rozehrávač Jason Williams, který by se snad mohl do sestavy vrátit na začátku play off.

I přes formu Detroitu je dnes podle bookmakerů favoritem domácí Miami, které vypsali s kursem 1.87 a handicapem 1 bodu. Věříte dnes hostům, kteří v předchozím duelu na hřišti Miami přišli o vítězství až v samém závěru? Pak si vsaďte na Detroit v kursu 1.95.

Reklama