Hlavní obsah

Bojovníci chtějí přerušit černou sérii

Eurotip.cz

Už šest zápasů čekají na výhru basketbalisté Golden State. Druhý nejhorší tým Západní konference, který se už rozloučil s vidinou play off, dnes přivítá podobně utrápené Rakety z Houstonu.

Článek

Hráči Golden State na přelomu března a dubna jen znovu dokazují nevyrovnanost svých výkonů, která je letos stála lepší umístění. Po dvou cenných výhrách v Dallasu a Sacramentu přišlo šest proher v řadě, mimo jiné dvě proti průměrnému New Orleans. V sérii tří zápasů, které v dubnu odehráli na palubovkách soupeřů, přitom měli dvakrát blízko k vítězství; utkání v Minnesotě a New Orleans se musela rozhodnout v prodloužení, v obou se ale nakonec radoval domácí tým. Po nešťastné sérii tak Warriors ztratili šanci na play off a jedinou motivací na konci sezony, kterou dohrávají bez zraněného rozehrávače Barona Davise, je vylepšit náladu skleslým fanouškům v Oaklandu.

Bez šance na postup do vyřazovacích bojů je ale i jejich dnešní soupeř. Posledním hřebíčkem do postupové rakve byla prohra 75-76 s Portlandem, jednoznačně nejhorším týmem Západu. Je to jejich už třetí prohra v řadě. Tým, který momentálně spoléhá především na Číňana Minga, se nedokázal vypořádat s absencí Tracyho McGradyho. Bez jedné ze dvou hvězd odehráli letos 28 zápasů, z nichž 23 prohráli. Raketám nepomáhá ani výkonnostní vzestup Minga, který konečně začal pod košem opravdu dominovat; od spoluhráčů se mu dostává jen sporadické pomoci a výsledkem toho je druhý nejhorší útok v NBA a daleko horší umístění než loni, kdy byli po základní části šestým nejlepším týmem soutěže.

Bojovníci letos narazili na Houston třikrát. V prosinci s nimi doma prohráli 105-111, ještě na konci roku jim stihli porážku oplatit a zvítězit 94-89 a na konci února na palubovce Houstonu prohráli těsně 88-91. Podle bookmakerů jsou dnes domácí favority, na které si můžete vsadit v kursu 1.50 a handicapu 4.5 bodů. Věříte, že dnes Houston i přes slabou formu využije trápení GOlden State a zvítězí? Pak si vsaďte na vítězství hostů s kursem 2.65.

Reklama