Hlavní obsah

Šafářovou čeká boj o semifinále

Mezi nejlepších osm tenistek se na turnaji WTA na Amelia Island dostala česká hráčka Lucie Šafářová. V souboji o semifinále se jí dnes pokusí zastavit domácí Jill Craybasová.

Článek

Teprve osmnáctiletá Češka tak znovu potvrzuje, že patří mezi nejnadějnější hráčky nastupující generace. Už na prvním turnaji nového roku v Gold Coast potvrdila loňskou formu a zvítězila poté, co ztratila jediný set. Potom ovšem přišel propad a Šafářová se několik týdnů nedokázala dostat přes druhé kolo. Předminulý týden se hned v první kole rozloučila s turnajem v Miami po prohře s Nizozemkou Krajicekovou. Na Amelia Island se ale znovu zvedla; v prvním kole oplatila Krajicekové prohru a zvítězila 2:1 na sety, ve druhém kole si znovu ve třech setech poradila s Italkou Santangelovou a v osmifinále dokázala porazit i Nicole Vaidišovou, které se konečně uzdravil namožený sval.

Ani Američance Craybasové se letos nevede nejhůř. Jednatřicetiletá veteránka, která za svou kariéru vyhrála jediný turnaj WTA, se ale na rozdíl od Šafářové letos dál než do semifinále nepodívala. V únoru se dostala mezi nejlepší čtyři v Memphisu, kde ji ovšem smetla Polka Domachowská, která jí za celý zápas povolila jedinou hru. Nejcennější letošní skalp získala Craybasová v Miami; ve druhém kole narazila na Belgičanku Clijstersovou, kterou porazila 7-5 3-6 7-5. Na Amelia Island se Craybasová - stejně jako Šafářová - na první dvě výhry nadřela. V úvodním kole jí za stavu 2-6 7-6 4-0 vzdala zápas Srbka Jankovičová, zápas potom otáčela i proti Karolině Spremové z Chorvatska, kterou porazila 6-7 6-4 6-1. Do čtvrtfinále se potom dostala přes Němku Schruffovou, nad kterou zvítězila 2:0 na sety.

Podle bookmakerů má větší šanci dostat se mezi nejlepší čtyři Češka, na kterou vypsali kurs 1.44. Myslíte si, že by trpělivá hra Craybasové mohla na Šafářovou platit? Pak si vsaďte na Američanku, kurs je 2.40.

Reklama