Hlavní obsah

Pražské derby: Oplatí Sparta sešívaným potupnou porážku?

Mizerné podzimní výkony stály Spartu možnost zaútočit na titul v Gambrinus lize. Letenští prohráli minulý rok osm zápasů; nejhorší porážky se dočkali v utkání se Slavií, která jim nadělila čtyři góly. Dnes bude mít Sparta možnost ostudu odčinit ve 263. derby před vyprodaným stadionem na Letné.

Foto: čtk

an Šimák ze Sparty Praha (vlevo) a Jiří Sabou z Teplic v úvodním utkání 22. kola první fotbalové ligy.

Článek

Jestli se v něčem Sparta od podzimu zlepšila, pak je to určitě defenziva. Zatímco před zimní přestávkou měli letenští jednu z nejděravějších obran, dát jim gól na jaře už není tak jednoduché. Hráči trenéra Grigy neinkasovali ani jednou v posledních čtyřech utkáních. To ale samo o sobě nestačí, pokud mají útočníci sami problém branku vstřelit, což je momentálně největší Grigova starost. Ve zmiňovaných čtyřech zápasech vstřelila Sparta jen tři góly, což stačilo jen na osm bodů. "Šance si vytvoříme, ale nedaří se nám je proměnit. Útočníci prostě nestřílejí góly. Ale věřím tomu, že je to jen otázkou času, kdy se to zlomí," řekl Griga, který dnes bude postrádat potrestaného obránce Drobného.

Trenér Slavie Karel Jarolím si je vědom trápení sparťanských střelců, klidný kvůli tomu ale určitě není. "Tohle sice víme, ale taky jsme si všimli, že sparťani se do mnoha šancí dostat dokážou. A je jen otázkou času, kdy ty góly začnou dávat," varuje Jarolím. Jeho tým jde na jaře tak trochu ode zdi ke zdi. V polovině března vydřela Slavia výhru 1:0 v nepěkném utkání s Příbramí poté, co jedinkrát vystřelila na bránu. V dalším utkání si dojela do Mladé Boleslavi pro debakl 1:4 a minulý víkend zaslouženě zvítězila doma nad Mostem 3:0. Na rozdíl od druhých Teplic ale neztrácí body v remízách, takže se jim na jaře přiblížila na rozdíl jediného bodu, a to má ještě zápas k dobru. Pokud v derby zvítězí - což se jí na Letné podařilo na posledy v roce 1993 - nejen, že přeskočí Teplice, ale také sníží ztrátu na Liberec na pouhých šest bodů, což by sešívaným ještě dávalo reálnou naději na titul. Do dnešního zápasu ale půjdou oslabeni o potrestaného Hrdličku a Fořta a kvůli zranění nenastoupí ani Švento.

Podle bookmakerůl je mírným favoritem derby Sparta, na kterou vypsali kurs 2.15. Věříte, že ve vyhecovaném zápase hosté zopakují svůj podzimní výkon? Pak si vsaďte na neprohru Slavie v kursu 1.57 nebo rovnou na jejich vítězství s kursem 3.15.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články