Hlavní obsah

Nashville by rád zůstal čtvrtý

, 8. dubna 2006

Kromě vítězství v některé z divizí a místa v první osmičce zajímá většinu týmů v NHL ještě jedna věc. Tou je čtvrté místo v konferenci poskytující výhodu domácího prostředí do prvního kola play off. Na západě si ho dlouho bezpečně držel Nashville, ale nyní to vypadá, že bude muset odolávat tlaku některých dalších mužstev.

Článek

Dnes domácí celek má jistý náskok a poměrně dobré vylosování. Zároveň však odehrál více zápasů než většina klubů za ním. Nashville v posledních týdnech trápí suspendace a zranění. Trenér opět dnes zřejmě nebude moci využít služeb brankáře Vokouna, obránce Židlického a útočníka Sullivana. Důsledkem je mimo jiné i střídání obou náhradních gólmanů, kteří dostávají zbytečné góly, během jediného zápasu. Do útoku se naopak vrátil po skoro dvou měsících Fiddler, zatímco Tootoo a Legwand jsou s otazníkem.

Chicago patří venku k nejslabším týmům v lize. Na cestu si přibalilo včera doma bod získaný proti Edmontonu. Stabilně se již dlouhodobě musí obejít bez svých nejlepších hráčů v poli, jako jsou Daze, Ruutu, Aucoin a Cullimore. Před měsícem se do branky alespoň vrátil Chabibulin, ale vzhledem k náročnosti programu je otázkou, zda ho trenér postaví.

Bookmakeři BetAndWin spoléhají na domácí prostředí. Nashville v něm patří k nejlepším v lize, ale po olympijské přestávce se mu zde již tolik nedaří. Dnes je na něj vypsán kurs 1,65. Hosté odehrají šesté utkání v devíti dnech. Na Chicago si lze vsadit v kursu 4,00.

Reklama