Hlavní obsah

Praha uvidí derby tentokrát na ledě

, 9. dubna 2006

Ještě ani nestačí doznít všechny diskuze ohledně včerejšího nejslavnějšího pražského derby a Slavia se Spartou nastoupí proti sobě znovu. Hrací plochou ovšem tentokrát nebude zelený trávník, nýbrž se jí stane reklamami hýřící ledová plocha. O hokejovém mistru Prahy se poprvé rozhodne až ve finále extraligy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michal Sup (vlevo) střílí gól Slavie v utkání s Třincem.

Článek

Slavia měla problém s návštěvností během sezóny i čtvrtfinále, ale na semifinále to již bylo jiné a ve finále se svým největším rivalem bude asi míst pro diváky spíše nedostatek. Domácí fanoušci se mohou těšit na úplnou sestavu. Hrát by tedy měl i Duda, který poslední semifinálový zápas pouze prostál na okraji střídačky.

Sparta na tom byla s návštěvností od prvního čtvrtfinále mnohem lépe než soupeř. Má ovšem zdravotní problémy se sestavou. K již déle chybějícímu Štrbovi se nechtěně přidal kvůli operaci slepého střeva kapitán Chabada. Hosté také již ve vyřazovacích bojích sehráli o dva zápasy více než soupeř. Tento týden odehraje Sparta už čtvrté utkání, zatímco domácí nastoupí teprve ke druhému.

Bookmakeři BetAndWin očekávají, že únava sehraje svou roli. Na Slavii vypsali kurs 1,9, čímž z ní dnes učinili poměrně velkého favorita. Sparta ovšem soupeře deklasovala v posledním kole základní části. Dnes si na ni lze vsadit v kursu 3,0.

Reklama