Hlavní obsah

Mladá Boleslav zaútočí na druhé místo

O příčku výš se po dnešku mohou v ligové tabulce dostat fotbalisté Mladé Boleslavi. Jestliže dnes porazí Zlín, přeskočí Slavii, která včera ztratila tři body v derby se Spartou, a bodově se dotáhnou na druhé Teplice.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Kulič (uprostřed) se snaží projít mezi dvěma hráči Blšan.

Článek

Boleslav se dere nahoru díky vynikajícím výkonům, které v druhé polovině sezony zatím podávají. Hráči trenéra Uhrina prohráli jen v Blšanech, vybojovali cenné remízy v Teplicích a Jablonci a naplno bodovali proti Ostravě, Olomouci, Slavii a naposledy i v Plzni. Proti Zlínu má dnes dvojí motivaci. Nejen, že může pomýšlet na druhé místo, pokud dnes vysoko zvítězí a Teplice zítra prohrají v Liberci, hráči navíc mají v živé paměti podzimní zápas ve Zlíně, kde je domácí porazili 2:0. Hostující útočníci se tehdy nedokázali prosadit přes tuhou obranu Tescomy. "Zlín má vzadu vysoké frajery a my se proti nim nedostávali do šancí," přiznal tehdy po zápase Kulič. "Samozřejmě jsme se o loňském utkání bavili a to především v tom smyslu, že se podobný výkon nesmí opakovat," prohlásil před dnešním zápasem trenér Uhrin.

Dnes čeká Mladou Boleslav jeden ze dvou týmů, které ještě nedokázali zvítězit na hřišti soupeře. Zlín venku odehrál 11 zápasů, čtyřikrát remizoval a sedm utkání prohrál. Navíc se mu podařilo vstřelit jen tři góly, což je pro jeho útočníky velmi špatná vizitka. Tescoma sídlí uprostřed tabulky jen díky výkonům doma, kde naopak patří mezi nejlepší v lize. Ani současná devátá pozice jim ale nedává žádnou jistotu; na poslední Jihlavu totiž mají náskok pouhých sedmi bodů. "Boleslav je typické mužstvo naší ligy. Oni dokáží prohrát v Blšanech a pár dní na to doma doslova rozcupují Slavii. Jen to potvrzuje to, co říkám o naší lize celou dobu, každý může porazit každého," prohlásil o svém dnešním soupeři zlínský trenér Lubomír Blaha. "Mančaft mají skvěle poskládaný od brankáře až po útočníky, ale uhlídat musíme především skvělého forvarda Kuliče, kterého v záloze doplňuje Matějovský," varuje před zápasem.

Podle bookmakerů má dnes větší šanci na vítězství domácí tým, na který vypsali kurs 1.60. Věříte, že hosté mají dnes šanci sebrat body rozjeté Boleslavi? Pak si vsaďte neprohru Zlína, kurs je 2.06.

Reklama