Hlavní obsah

Jihlava čeká na první jarní výhru

Už deset zápasů čekají na vítězství fotbalisté Jihlavy. Tým, který naposledy vyhrál na konci listopadu, se po sérii neúspěchů propadl až na úplné ligové dno. Z něj se může dostat, pokud se mu dnes doma podaří porazit Mladou Boleslav.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Kulič (uprostřed) se snaží projít mezi dvěma hráči Blšan.

Článek

Jediným úspěchem Vysočiny na jaře tak zůstává cenná remíza 0:0 na stadionu Liberce. Domácí remízy s Brnem a Blšany lze považovat za neúspěch, protože oba soupeři jsou konkurenti Jihlavy v boji o udržení v lize. Největší slabinou domácích je útok; během sedmi jarních zápasů dokázali jihlavští střelci dát jen dva góly. "Je to těžké. Snažíte se, bojujete, dřete, ale výsledek se nedostavuje," komentoval marnou snahu svého týmu trenér Karel Večeřa. "Je to pořád stejné. Protočíme čtyři útočníky a zase nedáme gól. Baník nasadí během hry Varadiho a ten rozhodne," vrátil se ještě k poslednímu utkání, ve kterém jeho mužstvo prohrálo s Ostravou 0:1.

Ke smůle Jihlavy na její hřiště míří zatím nejlepší tým druhé poloviny sezony, Mladá Boleslav. Svěřenci trenéra Uhrina překvapivě prohráli se zachraňujícími se Blšany, to byl ale jejich jediný nepovedený zápas. V Teplicích a Jablonci dokázali uhrát dvě remízy a dalších pět utkání vyhráli. Díky své formě se v tabulce vyhoupli na třetí místo před Slavii a pokud dnes zvítězí, nejen, že budou na druhém místě, ale na první Liberec bude ztrácet jen šest bodů. Dnes ovšem nemohou počítat s potrestaným Matějovským, který bude sedět na lavičce kvůli žlutým kartám.

Poslední výsledky hostů je dnes pasují do role favoritů, na které si můžete vsadit s kursem 2.20. Myslíte si, že Jihlava, pro kterou je každý bod cenný, dnes dokáže uhrát alespoň remízu? Pak si vsaďte neprohru domácích, kurs je 1.52.

Reklama