Hlavní obsah

Utah a New Orleans čeká důležitý souboj

Nůž na krku mají basketbalisté Utahu a New Orleans, kteří se dnes utkají v rozhodujícím utkání sezony. Oba týmy v Západní konferenci těsně za osmým Sacramentem a ten, kdo dnes prohraje, si téměř jistě v play off nezahraje.

Článek

Situace ostatně příliš růžově nevypadá ani pro toho, kdo dnes zvítězí. Sacramento sice čeká těžký zápas v Denveru, poté ale hraje s New Orleans a Seattlem doma, kde příliš neprohrává. Pokud oba domácí zápasy vyhraje, nepomůže dnešní výhra ani New Orleans, ani Utahu. Druhý jmenovaný tým si na závěr sezony načasoval slušnou formu. Jazzmani vyhráli čtyři poslední zápasy, na druhou stranu jč třeba říci, že Minnesota, Portland ani Houston nejsou momentálně příliš silnými soupeři. Jednou z příčin jejich úspěchů je návrat Carlose Boozera, který v dubnu řádí pod oběma koši stejně jako před dvěma lety, kdy odešel z Clevelandu. Pokud dnes Utah zvítězí, zdaleka ještě nemá vyhráno. Nejen, že se musí spoléhat na selhání Sacramenta, sám ještě bude hrát na půdě Dallasu a San Antonia, dvou nejlepších týmů Západu.

Podobně je na tom i New Orleans. Hornets jsou na tom ještě o zápas hůře než jejich dnešní soupeř a na postup do play off mají už zřejmě jen teoretickou šanci. Pokud totiž dnes zvítězí a v dalším zápase porazí Sacramento, stále je ještě budou čekat zápasy ve Phoenixu a Los Angeles s místními Lakers a věřit tomu, že vyhrají tři utkání na palubovkách velmi silných soupeřů, mohou jen ti největší optimisté. Posledním hřebíčkem do postupové rakve byly zřejmě prohry s Dallasem a Clevelandem v sobotu a pondělí; sebevědomí si hráči Chris Paul a jeho spoluhráči zvedli až předevčírem, kdy si na svém hřišti poradili se Seattlem 104-99.

Věříte dnes domácím, kteří už nyní mají dvakrát tolik výher než za celou loňskou sezonu? Nebo si myslíte, že tým Utahu dnes prodá formu z posledních zápasů? Vsaďte si na zápas New Orleans - Utah!

Reklama