Hlavní obsah

Krále čeká důležitý zápas v Denveru

Sacramento nebo Utah? Mezi těmito dvěma týmy se rozhodne o posledním postupujícím v Západní konferenci NBA. O tom, komu z nich se to povede, může hodně napovědět dnešní den. Sacramento hraje v Denveru a pokud nezvítězí, mohou s ním zítra Jazzmani srovnat krok.

Článek

Králové ze Sacramenta měli před dnešním důležitým utkáním dlouhou pauzu. Od neděle odehráli jediný zápas, s Phoenixem, se kterým doma prohráli 110-123. Suns tak ukončili krátkou šňůru tří vítězství Sacramenta v řadě. Pokud dnes hráči trenéra Adelmana zvítězí, mají postup do play off napůl v kapse; zatímco Utah čekají těžké souboje s Dallasem a San Antoniem, Kings odehrají poslední dva zápasy doma proti New Orleans a Seattlu. Šanci pochopitelně budou mít i v případě dnešní porážky, nikdo z nich si ale určitě nepřeje nastoupit k posledním zápasům s nožem na krku. Jedinou starost dělá Adelmanovi Ron Artest, nejlepší obránce týmu. Dnes už zklidněný hráč si znovu poranil palec; Artest si sice nepřipouští, že by nehrál, před náročným play off to ale není dobrá zpráva.

Denver už může dohrát zbytek základní části v klidu. George Karl a jeho svěřenci pohodlně vyhráli nejslabší západní divizi - poprvé od roku 1988 - a nyní už jen čekají, kdo bude jejich první soupeř. Tím bude horší z dvojice Memphis - Los Angeles Clippers. Poslední zápas odehráli Nuggets proti Utahu, kterému ve středu po drtivé prohře 83-104 nechali naději na účast ve vyřazovacích bojích. Jedním z důvodů prohry bylo oslabení týmu pod košem - k dlouhodobě zraněnému Nenemu se na lavici přidali Najera, Martin a hlavně pivot Marcus Camby, kterého trenér zřejmě šetří na důležitější zápasy. Kenyon Martin možná nenastoupí ani dnes, otazník visí i nad Cambym.

Oba týmy se letos utkaly třikrát a pokaždé se radovali domácí. První zápas vyhrál na začátku sezony Denver 107-91, o dva dny později ale Sacramento svému soupeři porážku oplatilo a zvítězilo 101-85 a poté se radovalo i na Silvestra, kdy doma vyhrálo 98-91. Myslíte si, že dnes znovu vyhrají domácí? Kurs na Denver je 1.80. Nebo dnes podle vás zvítězí motivace hostů? Pak si vsaďte na Sacramento, kurs je 2.05.

Reklama