Hlavní obsah

Kaiserslautern hraje o udržení

Rozdílné starosti mají soupeři, kteří se dnes utkají v Norimberku. Domácí tým přestal mít obavu ze sestupu a jeho jediným úkolem je udržet trenéra Meyera i po sezoně. S hostujícím Kaiserslauternem je to ale nahnuté a každý bod pro něj může mít cenu zlata.

Článek

Podobně to ještě v listopadu vypadalo i s Norimberkem. Tým se potácel od prohry k prohře, pak ale vedení klubu angažovalo na trenérskou lavici Hanse Mayera. Pod jeho vedením se Norimberk dostal ze sestupových vod a pokud dnes zvítězí, začnou i příští sezonu v Bundeslize. Starosti jim ale dělá Meyer, který možná po splnění svého úkolu odejde. "Zkusil jsem všechno, aby zůstal," vyjádřil se sportovní ředitel klubu Martin Bader. "Šance jsou padesát na padesát," dodal. Norimberk sice minulý víkend prohrál se Stuttgartem, pořád jsou ale sedm bodů od pásma sestupu, které vedle Kolína a Duisburgu ohrožuje i další čtyři týmy. Sezonu už ovšem domácí odehrají bez nejlepšího loňského střelce Bundesligy Marka Mintála, který podstoupil druhou operaci nohy, Meyer dnes nemůže počítat ani se zraněnými Mullerem a Daunem a potrestaným Glauberem.

Hráči Kaiserslauternu na rozdíl od domácích klidný spánek určitě nemají. Jejich tým prohrál čtyři z pěti posledních zápasů; ta tam je forma z února a začátku března, kdy nenašli přemožitele v šest utkáních za sebou a kdy například dokázali přivést všechny body ze hřiště Werderu Brémy. Trenéru Wolfovi navíc přibyly vrásky poté, co se dozvěděl, že mu kvůli zlomené noze bude po zbytek sezony chybět Boubacar Sanogo, střelec deseti letošních branek Kaiserslauternu, a jako by toho nebylo málo, v důležitém zápase bude postrádat i Macha, Wenzela, Reutera a Borbelyho.

Kaiserslautern má Norimberku co oplácet po podzimní porážce 1:3. Za současného stavu by ale ze hřiště, na kterém domácí vyhráli poslední čtyři své zápasy, určitě bral í bod. Podle bookmakerů je favoritem zápasu Norimberk, na který vypsali kurs 1.80. Věříte, že dnes Kaiserslautern uhraje alespoň bod? Pak si vsaďte jeho neprohru v kursu 1.84.

Reklama