Hlavní obsah

Schalke se Sevillou se poperou o finále

Dva zklamané týmy se utkají v dnešním semifinále Poháru UEFA. Schalke i Sevilla ve svých ligách ztratili v posledních zápasech body, které jim budou chybět v boji o příští ročník Ligy mistrů.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Schalke, které je v Bundeslize na čtvrtém místě a na Brémy ztrácí už šest bodů, doma jen remizovalo s předposledním Kolínem. Jejich šňůra zápasů bez výhry se tak protáhla na pět. Do konce sezony už chybí jen čtyři zápasy, a Schalke nyní musí doufat, že soupeři před ním v posledních kolech selžou. Zklamání bylo tak veliké, že manažer klubu dokonce prohlásil, že by letošní účast v evropském poháru vyměnil za Ligu mistrů v příští sezoně. "Byl bych radši, kdybychom hráli příští rok v Lize mistrů než nyní ve finále Poháru UEFA," prohlásil Rudi Assauer, jehož tým už vyhrál Pohár UEFA v roce 1997. V utkání s Kolínem nebyl trenér Slomka - a ani diváci, kteří nespokojeně pískali - spokojen s výkonem Lincolna a Kuranyiho. Oba dnes proto zřejmě budou zápas sledovat z lavičky a na jejich místo postaví Slomka Asamoaha s Larsenem.

Zklamaná byla po víkendu i Sevilla, která už nevyhrála tři zápasy v řadě. Ve vyrovnané Primera Division je nyní na šestém místě a jestli chce pomýšlet na Ligu mistrů, musí zbývajících pět utkání odehrát výrazně lépe. A to nebude nijak jednoduché, už tento víkend ji čeká Barcelona. Dobrou zprávou pro trenéra Ramose je, že kromě tří tisícovek fanoušků do Německa pocestují i Kanouté a Puerta, chybět mu ovšem bude potrestaný útočník Kepa Blanco a zranění Dragutinovič a López. Spoléhat se dnes znovu budou především na Saviolu, který už letos dokázal nastřílet šest gólů. "Musíme hrát jako tým," odmítá úlohu zachránce Saviola. "Je to jeden z nejdůležitějších zápasů mé kariéry, máme slušnou šanci dostat se do finále," věří argentinský útočník v postup.

V utkání dvou silných týmů může být rozhodujícím faktorem domácí prostředí. To je zřejmě jedním z důvodů, proč bookmakeři považují za favorita Schalke, na které vypsali kurs saviola 1.85. Věříte, že si španělský klub dokáže vybojovat dobrou výchozí pozici před domácí odvetou? Pak si vsaďte na jeho neprohru, kurs je 1.78. A jestli jste se stále nerozhodli, počkejte do 20.30 a potom můžete sázet live.

Reklama