Hlavní obsah

Wigan chce zaútočit na šesté místo

Účastí v evropských pohárech chtějí zakončit úspěšnou sezonu fotbalisté Wiganu. Tým, který do Premier League letos postoupil z nižší soutěže, chce dnes potřebné body sebrat Fulhamu na jeho vlastním hřišti.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

S Wiganem před sezonou počítal asi málokdo, jak už to u nováčků bývá. Na rozdíl od Sunderlandu, který letos totálně propadl, se týmu trenéra Jewella ale daří: nejen, že nebojují o záchranu v nejvyšší anglické soutěži, ale navíc mají šanci zahrát si příští rok v evropském poháru. Momentálně je Wigan s 51 body na devátém místě, na šestý Blackburn ale ztrácejí jen tři body, které mohou získat už dnes. Poslední dobou sice Wigan body víc ztrácel než získával, ze čtyř utkání na přelomu března a dubna vybojoval jen dva body, před týdnem už ale znovu zabojoval a porazil doma Aston Villu 3:2. Kouč Jewell dnes nemůže počítat s De Zeeuwem a Taylorem, kteří jsou na marodce, chybět možná bude i Matt Jackson.

Domácí Fulham v podstatě dohrává sezonu už jen z povinnosti. Na přední místa už pomýšlet nemůže a sestoupit by mohl jen neuvěřitelnou shodou náhod. Pokud v jakémkoliv ze čtyř zbývajících utkání získá alespoň bod, má jistotu, že v Premiere League bude hrát i napřesrok. Nedá se ovšem čekat, že Fulham zápas vypustí; letos hrají před svými diváky velmi dobře, vyhráli jedenáct ze sedmnácti domácích zápasů. Za své postavení v tabulce vděčí hráči trenéra Colemana svým výkonům venku - nevyhráli ani jedno ze sedmnácti utkání na cizím hřišti, jediné body nasbírali za čtyři remízy. Coleman má dnes k dispozici téměř kompletní tým, chybět budou jen Carlos Bocanegra a Claus Jensen.

Favoritem jediného dnešního zápasu Premiere League je domácí Fulham, na který bookmakeři vypsali kurs 2.10. Myslíte si, že Wigan dokáže na půdě silného domácího týmu bodovat? Pak si vsaďte neprohru hostů s kursem 1.60. A jestli jste se dosud nerozhodli, počkejte si do začátku utkání a potom si vsaďte live.

Reklama