Hlavní obsah

Hudler je připraven jít do Detroitu

PRAHA

Devatenáctiletý útočník Jiří Hudler by už v příští sezóně měl obléci dres Detroitu. Hráčův agent Petr Svoboda se domnívá , že pro další růst mimořádného hokejového talentu bude výhodnější vstup do NHL než setrvávat v extralize.

Foto: ČTK-Alexandra Mlejnková

Český hokejový útočník Jiří Hudler, reprezentant týmu do 21 let, se stane novou posilou ruského celku AK Bars Kazaň, kde bude hostovat do konce dubna příštího roku.

Článek

"Jednání s Detroitem se vyvíjejí úspěšně a věřím, že to nakonec pro Jirku dobře dopadne. Ve Vsetíně prokázal i přes svoje mládí výjimečnost a během tříměsíčního hostování v Kazani si zase vyzkoušel jinou přípravu i styl hry. Za oceánem se mu bude hodit i zkušenost s přivyknutím cizímu prostředí," prohlásil Svoboda.

Hudler v těchto dnech tráví dovolenou na Kanárských ostrovech. "Hned po návratu začne s tvrdou letní přípravou. Vím sám dobře, co obnáší porce 82 zápasů v základní části soutěže," řekl bývalý obránce Svoboda, jenž odehrál v NHL celkem 18 sezón.

Ve Vsetíně víceméně počítají s tím, že Hudlera neudrží. "Jsme s tím smířeni," řekl manažer klubu Oldřich Štefl. Na odstupném za nejlepšího hráče by valašský klub vydělal přibližně tři miliony korun, které by měly sloužit k nákupu adekvátní náhrady. "Trh je ale hodně přebraný a někteří hráči předražení," připustil Štefl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články