Hlavní obsah

Rozjetou Spartu čeká klíčový zápas

Dva nejlepší týmy jarní části ligy se dnes utkají v Mladé Boleslavi. Domácí mají na Spartu čtyřbodový náskok, který budou chtít minimálně udržet. Spartě zbývají do konce ligy čtyři zápasy a pokud chce dohnat druhé Teplice, nemůže si dovolit žádný výpadek.

Článek

A pražský klub také v poslední době žádné chyby nedělá. Letenští vyhráli poslední čtyři zápasy, naposledy si doma bez problémů poradili s Jablonce 3:0. Z týmu, ohroženého sestupem, se najednou stal dravec, jehož cílem je druhé místo a tedy možnost hrát v Lize mistrů. Pokud dnes zvítězí, dostane se na dostřel od Teplic a ve zbývajích zápasech ji budou čekat přijatelní soupeři. "Matematicky ještě můžeme být druzí, to je náš cíl," potvrdil ambice Sparty švýcarský útočník Lustrinelli, který proti Jablonci vytvořil gólem v jedenácté vteřině rekord Gambrinus ligy. Trenér hostů dnes ale domácí tým rozhodně nepodceňuje: "Na jaře vzbuzuje hra soupeře respekt. To, že je druhý v tabulce, není náhoda," prohlásil Griga ještě předtím, než včera Teplice odsunuly Boleslav na třetí místo.

Sparta sice neprohrála devět zápasů v řadě, dnes ale narazí na tým, ze kterého se stal černý kůň závodu o vstupenku do Ligy mistrů. Svěřenci Dušana Uhrina mladšího si udržují stálou formu: z posledních šesti zápasů vyhráli čtyři, jednou remizovali a utrpěli jedinou prohru. Tu Mladé Boleslavi uštědřil v posledním zápase Most, který je doma porazil 1:0. Momentálně mají domácí slibnou pozici, v dalších zápasech je ale čeká zachraňující se Brno, poté doma Jihlava a sezonu zakončí na hřišti lídra ligy, Liberce. V souboji s Teplicemi, Spartou a Slavií proto potřebují každý bod a pokud dnes jen remizují, jejich šance na druhé místo se výrazně zmenší. "Doma vyhráváme a chceme v tom pokračovat," prohlásil sebevědomě Uhrin. "Určitě nebudeme bránit, to není náš styl hry. Naopak diváci od nás mohou i tentokrát očekávat útočný fotbal," dodal trenér, který má kromě potrestaného Víta a dlouhodobě zraněného Holuba k dispozici kompletní mužstvo.

I přes formu Mladé Boleslavi je dnes podle bookmakerů favoritem Sparta, na kterou společnost Betandwin vypsala kurs 2.10. Věříte, že domácí nedovolí Spartě, aby se jim přiblížila? Pak si vsaďte jejich neprohru v kursu 1.57 nebo rovnou jejich vítězství s kursem 3.20.

Reklama