Hlavní obsah

Philadelphia vzývá výhodu domácího prostředí

, 2. května 2006

Letošní první kolo play off NHL je jednou z dalších ukázek, jak je ošidné se během sezóny hnát za postavením zaručujícím domácí prostředí v prvních a rozhodujících zápasech. Výjimkou je dosud jediná z osmi sérií, v níž se odehraje již šesté utkání. Philadelphia bude usilovat o to, aby domácí prostředí bylo i dnes skutečnou výhodou.

Článek

Během dlouhodobé části patřila Philadelphia na domácím ledě v redukované tabulce do slabší poloviny. Nyní ji ale vlastní prostředí podpořilo v pravou chvíli, protože v něm dokázala srovnat stav beznadějně se vyvíjející série. V neděli se však na ledě soupeře vůbec neprosadila a nezbývá jí než doufat, že Forsberg znovu doma tým dovede k vítězství. Ze sestavy po střetu koleno na koleno vypadne nejspíše Nedvěd.

Za Buffalo naopak již minulé utkání nehrál Hecht, který týmu přišel pomoci na začátku play off po dlouhodobějších problémech. Do sestavy se přes problémy se srdcem vrátil obránce Numminen. Buffalo patřilo během sezóny venku mezi nejlepší týmy soutěže, takže určitě není bez šance dnes zlomit pravidlo série a ukončit ji.

Bookmakeři BetAndWin však očekávají, že Philadelphia znovu dokáže stav série srovnat. Vypsali na ni kurs 2,3. Buffalo ovšem během sezóny na jejím ledě neprohrálo. Dnes si na něj lze vsadit v kursu 2,45.

Reklama