Hlavní obsah

Washington chce prodloužit sérii s Clevelandem

Velmi vyrovnaný je zatím souboj Clevelandu s Washingtonem v prvním kole play off NBA. Ani jeden z týmů nevyhrál dva zápasy po sobě; pokud se to dnes Clevelandu podaří, postoupí jako poslední ve Východní konferenci do druhého kola.

Článek

Tomu budou chtít domácí Wizards pochopitelně zabránit. Postupový mečbol mohli mít po utkání v Clevelandu oni; Caron Butler vybojoval pro Washington v posledních vteřinách prodloužení, v něm ovšem díky koše LeBrona Jamese vyhráli domácí. Svěřencům trenéra Jordana nepomohla ani vynikající střelba trojek; Cleveland zvítězil na doskoky 46-34 a svého protivníka tak výrazně předčil. Po porážce 120-121 má Washington nůž na krku a do dnešního zápasu jde s vědomím, že pokud prohraje, sezona pro něj skončila.

Jestli fanoušci Clevelandu mohli v minulých sezonách vůbec něco vyčítat největší hvězdě svého týmu LeBronu Jamesovi, tak to, že na sebe málokdy bral zodpovědnost v posledních vteřinách zápasu. Letos to už neplatí a pátý zápas série byl toho důkazem. Jeho koš v poslední vteřině byl ale jen třešinkou na dortu. Svými 45 body, sedmi doskoky a šesti asistencemi zastínil nejen své spoluhráče, ale i rozehrávače hostů Arenase. Podobně se mu daří V celé sérii proti Washingtonu, kterému zatím nasázel průměrně přes 36 bodů na zápas. Poslední utkání sice nevyšlo pivotu Ilgauskasovi, v útoku ho ale zastoupil Larry Hughes, který odehrál svůj nejlepší zápas v letošním play off.

Další tři souboje ve Východní konferenci už mají své vítěze a nyní už se čeká jen na to, zda postoupí Washington nebo Cleveland. Podle bookmakerů by měl jejich sérii rozhodnout sedmý zápas; společnost Betandwin věří v domácím prostředí Washingtonu, na který vypsala kurs 1.42 a handicap 5 bodů. Věříte, že se Kavalíři budou po dnešku radovat z postupu? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 2.90.

Reklama