Hlavní obsah

Carolina by ráda začala lépe

, 6. května 2006

Východní konference poskytla v prvním kole NHL přesně opačný obrázek než ta západní. Do druhého kola postoupily všechny týmy z první poloviny postupové osmičky. Hladkým způsobem přešlo dále New Jersey a naopak nejobtížněji se do konferenčního semifinále prokousávala Carolina. Právě jejich duel dnes bude v NHL tím jediným, co je na programu.

Článek

Carolina v prvním kole šokovala, když jako tým hrající skvěle během základní sezóny na domácím ledě dostala během prvních dvou zápasů před vlastním publikem dvanáct gólů. Nastartovalo ji ale následně vyhrané prodloužení a příchod mladého Warda do branky. Do rukou vše vzali zkušení Brind'Amour a Stillman, kteří dokázali strhnout i další hráče.

New Jersey při své jednoznačné cestě prvním kolem našlo ve skvělé formě několikaleté jistoty. Brankář Brodeur začal prokazovat svoji vysokou třídu v pravý čas. Eliáš v útoku zase nadále srší velkou touhou po hokeji, který si musel tak dlouho odříkat. Vzájemná utkání s dnešním soupeřem během dlouhodobé části sezóny by se dala rozdělit na éru před a po něm. Po novém roce totiž srovnalo New Jersey s Carolinou dvěma výhrami krok.

Bookmakeři BetAndWin dávají vypsanými kursy znát, že neví, na čí stranu se přiklonit. Na výhru obou celků vypsali shodný kurs 2,4. Naznačují tím, že série bude asi opět docela dlouhá. Minulé dvě série těchto týmů končily až šestým utkáním.

Reklama