Hlavní obsah

Slavia může zaútočit na druhé místo

Možnost dotáhnout se na Teplice a Mladou Boleslav mají dnes fotbalisté Slavie. Sešívaní v jediném utkání tohoto víkendu přivítají doma Brno a pokud zvítězí, budou znovu reálně ve hře o Ligu mistrů.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Slavia v utkání s Libercem

Článek

Slavia je v tabulce Gambrinus ligy momentálně čtvrtá se ztrátou tří bodů na své soupeře v boji o druhé místo. V případě dnešního vítězství se na ně bodově dotáhnou, což je pochopitelně obrovská motivace. "Dokud máme naději, budeme o druhou příčku bojovat," nevzdává se trenér Slavie Jarolím. "V předchozích zápasech naši hru ovlivňovaly časté změny v sestavě a nucené improvizace. Nyní bychom rádi opět ukázali naši sílu," dodává kouč, jemuž na marodce zůstávají Hrdlička, Suchý a Švec.

Jeho tým dnes ale čeká soupeř, který po bodech touží úplně stejně. Tým trenéra Mazury má tříbodový náskok na předposlední Plzeň a dnešní dohrávaný zápas k dobru. Stále tak nemá jistotu záchrany a i bod z dnešního souboje by pro ně byl velmi cenný. Svůj náskok na Plzeň by totiž zvýšili na čtyři body a aby je západočeský tým mohl dostihnout, musel by i v případě výhry nad Slováckem bodovat v posledním kole na Letné. Moravané bojují o záchranu opravdu srdnatě; po zimní přestávce prohráli jediný zápas, ve kterém je Plzeň doma porazila 2:1. V sedmi dalších brněnští hráči remizovali a tři utkání dokázali vyhrát. Za tu poslední výhru jim Slavia byla určitě vděčná, Mazurovi svěřenci totiž porazili 4:2 Mladou Boleslav. Bylo to poprvé v sezoně, co Brno nastřílelo tolik gólů, a ani dnes se hosté nechtějí spoléhat jen na defenzivu. "Proti tak kvalitnímu soupeři bychom si tím řekli jen o porážku. Chceme hrát aktivně, ale pochopitelně ze zajištěné obrany," prohlásil Mazura.

V předešlém vzájemném utkání na brněnském stadionu zvítězili na podzim domácí. Těm se ovšem na Strahově v posledních letech nedaří; poslední bod tam uhráli v roce 2001, poté odjeli třikrát za sebou s porážkou. Podle bookmakerů by se měla historie opakovat, vysokým favoritem jsou pro ně sešívaní, na které společnost Betandwin vypsala kurs 1.36. Věříte, že si dnes Brno odveze z Prahy alespoň bod? Pak si vsaďte neprohru hostů, kurs je 2.64. A jestli budete utkání sledovat v televizi, zpříjemněte si fotbalové odpoledne live sázkou.

Reklama